Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Mode en Kleding

Doe jij je bh in de wasmachine?

Doe jij je bh in de wasmachine?

 

Veel vrouwen doen al hun lingerie standaard in de wasmachine, maar is dit wel verstandig? Uiteraard is het logisch dat je je onderbroeken en strings na het dragen direct in de was gooit, maar of dit ook voor een bh wel de bedoeling is, daar zijn de meningen vaak over verdeeld. Waar de ene vrouw het fijn vindt om dit wel te doen, vindt de ander dit niet prettig. Omdat er best wel wat onduidelijkheid bestaat over het feit of het nu wel of niet goed is voor je bh, hebben we dit hieronder wat verder voor je uitgelicht. Wel is het goed rekening te houden met het feit dat het volledig persoonlijk is en het heel goed kan zijn dat jij je er om wat voor reden dan ook fijn bij voelt om het te doen op jouw manier. Het enige wat wij kunnen geven, is een aantal tips en adviezen.

 

Je bh gaat langer mee

 

Wanneer jij je bh met enige regelmaat in de wasmachine doet, dan kun je je wel voorstellen dat 2 uur lang draaien op hoge toeren niet heel goed is voor de kwaliteit van je bh. Mede daarom is het dus ook aan te raden om je bh wat vaker met de hand te wassen. Vooral wanneer het om een normale of sportbh met beugel gaat, is de kans aanwezig dat deze in de wasmachine wat verbuigt of erger nog, kapot gaat. Mocht je je bh dan toch in de wasmachine willen doen, want we kunnen ons ook heel goed voorstellen dat helemaal niet in de wasmachine ook geen optie is, het belangrijk is dat je een waszak gebruikt.

 

Je bh is vaak niet vies

 

Het dagelijks dragen van een bh zorgt er bijna niet voor dat je bh vies kan worden. Uiteraard is alles mogelijk en kun je altijd een keer morsen, maar over het algemeen krijgt je bh niet zo heel veel te verduren. Wanneer het warmer wordt, dan is het vaak een ander verhaal. Je kunt dan gaan zweten, waardoor je bh dit vocht absorbeert. Het is dan wel verstandig om je bh regelmatig te wassen, maar of dat met de wasmachine moet, dat is natuurlijk helemaal aan jezelf.

 

Was je bh met de hand

 

Je kunt je bh natuurlijk ook gewoon even gemakkelijk en snel met de hand wassen. Vooral wanneer je bh niet vies is, is het een prima manier om ervoor te zorgen dat hij net weer even dat frisse geurtje krijgt wat je normaal bij je overige was zo prettig vindt. Vooral wanneer je een wat duurdere elomi bh hebt, dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Door de wasmachine een keer te vervangen door een handwas, zal je zien dat je bh een stuk langer mooi blijft.