Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Vakantie

E-visum Turkije aanvragen

Het visum
Een visum is voor Nederlandse en Belgische reizigers verplicht wanneer zij bijvoorbeeld naar Turkije of Amerika reizen. Voor heel veel landen buiten de Europese Unie geldt een visumplicht voor Nederlanders en Belgen. Het visum verleent de reiziger een soort toestemming als het ware om het land binnen te mogen. Zonder visum komt u het land namelijk niet binnen. Wanneer u binnen de Europese Unie reist, heeft u geen visum nodig.

Voorwaarden visum voor Turkije
Als Nederlander of Belg heeft u bijgevolg een visum nodig om Turkije binnen te treden.
De leeftijd is hierbij irrelevant, iedereen heeft namelijk een visum nodig, dus ook uw kinderen. Wilt u in aanmerking komen voor een visum, dan heeft u uiteraard een geldig identiteitsbewijs nodig. Een geldig identiteitsbewijs is een paspoort of ID-kaart welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Turkije. Desalniettemin wordt deze geldigheidstermijn verkort naar zestig dagen; dit geldt pas vanaf januari 2015.

Het visum aanvragen
Indien u aan alle voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor een visum. Het is belangrijk dat u het visum op tijd heeft, aangezien het visum bij de paspoortcontrole moet worden getoond. U kunt het visum dienvolgens op het vliegveld kopen (voor de paspoortcontrole) voor € 25. Op het vliegveld beschikt u over de mogelijkheid om contant te betalen of met uw betaalpas (Maestro).

E-visum aanvragen
Tegenwoordig is het ook mogelijk om het visum voor Turkije online aan te vragen.
Dit heeft natuurlijk veel voordelen ten opzichte van het visum kopen op het vliegveld.
Zo kunt u rustig thuis het visum binnen 5 minuten aanvragen. Het is belangrijk dat u uw identiteitsbewijs bij de hand houdt voor het correct invullen van het aanvraagformulier.

Het visum kunt u direct via de Turkse website aanvragen, maar dit kan helaas alleen in het Engels en dient u met een Creditcard te betalen. Tegen een meerprijs, kunt u het Turkije visum aanvragen in het Nederlands en betalen via iDeal of Mister Cash.
Tevens krijgt u ook ondersteuning in het Nederlands en is het altijd mogelijk om al uw vragen te stellen.

Na het aanvragen en betalen wordt uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling genomen en ontvangt u het e-visum binnen 24 uur in de mail en eventueel per post!

Bezoek de website voor : meer informatie