Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Mode en Kleding

Eerste hulp bij zweetvoeten

Iedereen heeft weleens last van zweetvoeten. Dat is helemaal niets om je voor te schamen. Echter, sommige mensen hebben zo veel last van zweetvoeten dat het leidt tot ongemak en onzekerheid. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om zweetvoeten te voorkomen. Draag bijvoorbeeld schoenen van echt leer, zoals Mason Garments schoenen. In dit artikel helpen we je op weg. 

Loop op blote voeten

Als je zweetvoeten wil voorkomen, is het belangrijk dat je voeten zo veel mogelijk kunnen ademen. Loop daarom zo veel mogelijk op blote voeten. Dat kan natuurlijk niet op straat, maar doe thuis je schoenen lekker uit. Draag bij voorkeur ook geen sokken.

De juiste schoenen

Wanneer je voeten hun warmte niet kwijt kunnen, gaan ze zweten. Om die reden is het belangrijk dat de warmte van je voeten voldoende afgevoerd kan worden. Dit doe je door schoenen te dragen van ademend materiaal. Schoenen van natuurlijk materiaal zoals katoen of leer zijn hiervoor het meest geschikt, maar er komen ook steeds meer ademende synthetische materialen op de markt.

Schone sokken

Als je dat nog niet al deed: trek elke dag schone sokken aan. Kies bij voorkeur ook voor sokken van bamboe of katoen, omdat deze het meeste vocht kunnen opnemen.

Schone voeten

Om nare luchtjes te voorkomen is het belangrijk om je voeten goed schoon te houden. Als jij last hebt van zweetvoeten is het niet voldoende om simpelweg onder de douche te gaan staan. Maak je voeten dagelijks actief schoon met water en zeep en eventueel een borsteltje. Idealiter was je je voeten met een antibacteriële zeep, omdat bacteriën zorgen voor de vervelende geur van jouw zweet. Hoe meer bacteriën je elimineert, hoe beter.

Elimineer eelt

Een dikke eeltlaag onder je voeten kan ook bijdragen aan vies ruikend voetenzweet. Deze eeltlaag vormt namelijk een perfecte voedingsbodem voor bacteriën, waar ze naar hartenlust kunnen vermenigvuldigen. Een beetje eelt onder je voeten is gezond, maar het kan geen kwaad om regelmatig met een puimsteen een wat dikkere laag even aan te pakken. Zo geef je bacteriën geen kans om zich al te veel op je voet voort te planten.