Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Mode en Kleding

Gebroken wit is de winter trend dit jaar!

De koude winter is al even in volle gang. Het is je misschien al opgevallen, maar de trend die deze winter centraal staat is gebroken wit, of ‘off-white’ zoals veel ontwerpers en winkels het noemen. Het is een aanduiding van tinten beige, crème en lichte zandkleuren. De schoenen van Gabor zijn hier een mooi voorbeeld: van enkellaarsjes tot stoere boots of sneakers, allemaal in verschillende tinten gebroken wit. Vooral de grove laarzen met dik profiel zijn dit jaar erg populair, en ook deze heeft Gabor in allerlei tinten zoals beige. Maar dit merk is niet de enige, gebroken wit kun je overal terugzien dit seizoen.

Hoe combineer je gebroken wit?

De trend gebroken wit moet je natuurlijk wel combineren met de rest van je kledingkast, en dit gaat gelukkig heel makkelijk! Tinten van gebroken wit staan fantastisch met meer uitgesproken, vrolijke kleuren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de selectie van Fabienne Chapot. Deze selectie laat goed zien hoe de trend gebroken wit subtiel in elke outfit verwerkt kan worden. Daar wordt een licht beige trui bijvoorbeeld gecombineerd met een fel turquoise broek. De vrolijke kleuren in de outfit krijgen alle ruimte door ze te combineren met gebroken wit, zonder dat het overdreven eruit ziet. 

Van schoenen tot truien

Gebroken wit kun je overal in je outfit verwerken. Erg populair zijn de schoenen binnen deze trend, en dan vooral de hogere laarzen met grof profiel. Maar als je deze schoenen niet mooi vindt, kun je de trend ook op een andere manier toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een fijne, beige trui die je kunt combineren met elke spijkerbroek in je kast. Voor chique gelegenheden is een blouse in crème mooi voor boven een pantalon, of kun je een blazer in deze tint nemen. Kortom, gebroken wit is een trend die dit jaar in elk kledingstuk terugkomt.

Gebroken wit schoon houden

Hetgeen veel mensen tegenstaat aan de trend gebroken wit is dat het lastig is deze kleur mooi en schoon te houden. Zorg er daarom altijd voor dat je kleding in lichte tinten apart was van bijvoorbeeld de zwarte kleding in je garderobe. Om het wit extra mooi te behouden kun je aparte wasmiddel gebruiken om dit te garanderen. Als het schoenen betreft kun je deze voor gebruik goed inspuiten met een spray die water en viezigheid afstoot. Natuurlijk kun je hiermee niet alles voorkomen, dus als het toch voorkomt dat de schoenen een vlek krijgen kun je deze het beste zo snel mogelijk schoonmaken. Je hebt verschillende schoonmaakmiddelen speciaal gemaakt voor het materiaal van schoenen.