Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Aanbiedingen

Het streamen van een radio

Het is ochtend en na een heerlijk kop koffie te hebben gedronken spring je in de auto om naar werk te gaan. Na een aantal kilometers wordt er naar de gewenste radiozender geluisterd om kennis te maken met de nieuwste nummers. Als het nummer voor de helft is afgespeeld wordt het onderbroken omdat de DJ zijn verhaal moet vertellen over de avond er voor. Het is algemeen bekend dat radiozenders veel reclame of een DJ hebben die er constant door heen aan het praten is, dit is een groot ergernis van veel mensen. In sommige gevallen is het zo ernstig dat er meer reclame is dan dat je naar muziek kan luisteren.

In de markt hebben een aantal ontwikkelingen plaats gevonden waardoor de reclame of de vervelende DJ vermeden kan worden. Veel radiozenders hebben naast de hoofdzender sub-zenders, dit zijn zenders waar muziek wordt afgespeeld zonder reclame en van een bepaald genre. De radiozenders hebben aan de luisteraar gedacht zodat degene naar de gewenste zender geluisterd kan worden. Ook is het nu mogelijk om op iedere plaats over de gehele wereld naar de gewenste radiozender te luisteren, ook wel een internet radio. Er zijn een aantal websites die dienen als een online platform van verschillende radiozenders. Zo kan er in Nederland naar een radiozender van Kenia geluisterd worden en op Alaska naar een radiozender van Japan. Het enige wat je daarvoor nodigt hebt is mobiel netwerk of Wifi, het luisteren wordt mogelijk gemaakt door streamen. Een online platform dat veel radiozenders aanbiedt is Radioguide

Het luisteren naar een radiozender is in deze tijd een stuk makkelijker dan in het verleden. Als een persoon naar een radio wilde luisteren moest degene naar de juiste frequentie van de radiozender zoeken, het was mogelijk dat dit een enige tijd kon duren. Een ander nadeel van de oude radio was dat er maar een aantal radiozenders vast gelegd kon worden zodat je niet naar de frequentie moest zoeken. Het luisteren naar een radio was nog nooit zo makkelijk.

Bezoek de website voor : meer informatie