Archive for the ‘Hobby en vrije tijd’ Category

Posted by at november 20, 2020

Category: Hobby en vrije tijd

Met een luchtbuks achter in je eigen tuin schieten is een leuke hobby. Je moet je daarbij wel aan een aantal belangrijke regels houden. De schietbaan die je in je tuin hebt, moet vrij zijn van mens en dier. Ook moet je zeker weten dat als je aan het schieten bent er niemand in de schietlijn kan komen. Het doel dat op een multiplex plaat van 2 cm dik moet zijn bevestigd, moet een grootte hebben van 1 x 1 meter. Met zo’n multiplexplaat weet je zeker dat je de plaat niet mist. Wanneer je de plaat gemonteerd hebt, neem je een vel A4 papier. Daarop teken je het doel dat je moet raken. Het vel papier plak je op het midden van de multiplexplaat. Op ongeveer 10 meter afstand plaats je een tafel of werkbank waarop je een zandzak legt. Wanneer je gaat schieten moet je de voorzijde van de luchtbuks op de zak zand laten rusten. Daarna kun je de buks spannen, maar je moet er nog wel op letten dat hij tijdens dit gebeuren nog op de veiligheidsvergrendeling “Safe” staat. Daarna kun je schieten. Schiet nooit op vogels en dergelijke. Je kunt ze een groot letsel aanbrengen en dat wil je toch niet?

Is het iets voor jou?

Op de vraag of luchtbuks schieten iets voor jou is, kan alleen jij zelf antwoord geven. Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je al enige affiniteit met de schietsport en luchtbuksen hebt. Heb je dat nog niet, maar wil je wel de hobby ontdekken? Schrijf je in op een forum voor liefhebbers, ga eens langs bij een erkende wapenhandel, lees informatie op het internet of ga mee met een proefdag bij de lokale vereniging. En zet voor jezelf op een rijtje waarom dit voor jou de perfecte hobby is, en waarom niet.

Luchtbuks kopen

Wanneer je een luchtbuks gaat kopen is het belangrijk om je goed te laten informeren door een gespecialiseerde wapenhandel. Win van te voren informatie in over de eigenschappen van elk soort en merk buks. Zo vind je gegarandeerd een luchtbuks waar je jarenlang plezier van kan hebben. Zaken om rekening mee te houden zijn bijvoorbeeld het type buks (bijvoorbeeld pcp, knikbuks etc.), maar ook de technische eigenschappen spelen een belangrijke rol. Denk hierbij aan zaken als de looplengte, het aantal joules (schietkracht), het kaliber, het gewicht van de buks en eventuele meegeleverde accessoires. Ook qua merken is er veel keuze, dus bedenk van te voren goed wat je zoekt. Ook kan je zelf inspiratie op internet opdoen. Er zijn namelijk tal van websites met een groot aanbod aan luchtbuksen (en informatie over het assortiment). 

Hoe dan ook, geniet van de hobby luchtbuks schieten, maar houd je wel aan de regels en houdt het veilig. Veiligheid staat altijd op één wanneer het luchtbuksschieten betreft.

Posted by at mei 29, 2020

Category: Hobby en vrije tijd

Tags: ,

Lederen kleding en schoenen zijn altijd populair. Niet alleen vinden mensen de kleur en het materiaal erg fijn aanvoelen, maar je kan er ook nog eens lang van genieten. Mits je het leer uiteraard goed onderhoudt. Het onderhoud van leer is dan ook één van de belangrijkste dingen om leer eindeloos mee te laten gaan, maar hoe doe je dat eigenlijk? Leerverfshop legt het je uit en biedt je de juiste producten van hoge kwaliteit om dit te doen.

Allereerst is het belangrijk dat het leer soepel blijft, wat je kan bewerkstelligen door het gebruik van olie of wax. Als je wil dat jij lekker kan blijven lopen op je lederen schoenen, kun je deze hiermee insmeren. Echter, ook je lederen jas of motorbroek kun je op deze manier flexibel houden. Dit heeft ermee te maken dat leer een natuurlijke stof is en dus een soort voedingsbodem nodig heeft om zijn soepele structuur te behouden. Maak je er dus niet makkelijk vanaf en smeer het leer in!

Ten tweede is the key to success met leer om ze op de juiste manier te behandelen, wanneer je het opnieuw gaat verven. Of je nu een leren bank verven gaat of van plan bent om suede laarzen verven, voorbehandeling met aceton en nabehandeling met een finisher zijn essentiële stappen in het leerverfproces. De voorbehandeling heeft namelijk invloed op de mate waarin de leerverf hecht aan het leer, terwijl de nabehandeling de beschermlaag van het oppervlak beïnvloedt.

Tot slot kun je jouw lederen objecten nieuw leven inblazen door het leer te poetsen met crème, zodat de doffe kleur van het leer weer glans krijgt. Op die manier kun jij genieten van je lederen object alsof het weer nieuw is! Zolang je deze stappen blijft volgen en de tips van Leerverfshop bekijkt, zal het leer niet verouderen.

Bezoek de website voor : meer informatie

Posted by at mei 28, 2020

Category: Hobby en vrije tijd

Heb je in de kast nog oude munten liggen die je wilt verkopen omdat er nog waarde op zit? Verzamelde munten van een erfenis maar zelf geen interesse? Bij Kevelam is het mogelijk om munten te verkopen. Zo blijf je niet altijd zitten met deze munten maar krijg je er wat voor terug. Voor gouden munten is dit dan ook goed mogelijk.

 

Waar verkoop ik gouden munten?

Kevelam handelt in allerlei verzamelmunten in Goud en zilver. Zoals beleggingsmunten, guldens, rijksdaalders, goudbaren en andere munten. Het kost weinig tijd om deze munten door te verkopen wat zorgt voor lagere marges tussen aan- en verkoop. Zij bepalen dan ook zelf de reële prijs van de munten die je inlevert bij ons. Het bod wordt gelijk contant aan jou betaalt of wordt het overgemaakt naar je betaalrekening. Het is geen belemmering als de omvang heel klein of groot is, bij Kevelam is alles mogelijk.

 

Welke gouden munten zijn er?

Wanneer je niet bezig bent met het verzamelen van gouden munten zul je ervan versteld staan hoeveel soorten munten er zijn. Zo zijn er verschillen in karaat, zo is er 24 karaat goud, 22 karaat en 18 karaat te verkrijgen. Bij Kevelam kun je munten verkopen als Gouden Tientjes, Krugerrands en Maple Leafs. Bij Kevelam ben je verzekerd van jarenlange ervaring en hele goede reputatie door heel Nederland, ook zijn zij aangesloten bij de Koninklijk Nederlandse Munt. 

 

Interesse in het verkopen van gouden munten?

Ben je geïnteresseerd in het verkopen van gouden munten? Bekijk dan eens de website van Kevelam voor meer informatie over de mogelijkheden.

Posted by at april 12, 2019

Category: Hobby en vrije tijd

Tags: ,

De luidspreker is een heel belangrijk onderdeel in de muziek wereld en dat komt omdat een luidspreker een heel belangrijke taak op zich heeft en dat is dat het elektrische signalen omzet in geluid. Als dit stukje niet goed genoeg aan toe gaat zorgt het ervoor dat je muziek niet aangenaam zal klinken en muziek dient te allen tijde helder te klinken. Er zijn verschillende soorten luidsprekers waaruit je kan kiezen, alles hangt af van wat je eigenlijk wil ondernemen. Iemand die gewoon naar muziek wil luisteren gaat een andere luidspreker moeten aanschaffen dan iemand die echt muziek aan het maken is. Luidsprekers zijn van groot belang tijdens grote evenementen, die worden gehouden in grote zalen of in de openlucht, om de kwaliteit van de muziek onder andere te waarborgen.

Verschillende soorten speakers

Zoals eerder gesteld zijn er verschillende soorten luidsprekers. Voor uw High End luidsprekers bent u bij Morelisse bij het juiste adres om alles over geluid en beeld of iets in die richting aan te schaffen of te verbeteren. Een high en luidspreker is zeer belangrijk omdat het muziek op een juiste en aangename manier produceert. Met een high end luidspreker verbetert je je muziek met significante proporties dat vooral belangrijk is voor je gehoorzintuigen, die meer hebben aan zuiver klinkende tonen dan zeer onaangename. Het ontwerp van een high end luidspreker varieert van elegant tot klassiek. Het belang van een high end luidspreker is dus ontzettend! Bij Morelisse staan ze altijd klaar om jou van deskundig advies te voorzien over geluidsinstallaties en meer.

De “Beoplay-m5” en “Beoplay-a9” luidspreker

Nu je weet dat er verschillende luidsprekers in verschillende modellen en designs zal ik in dit gedeelte stil blijven staan bij twee soorten luidspreker modellen. Twee fantastische modellen die perfect zijn voor elke muziekliefhebber.

M5: een krachtige wireless multiroom speaker

Wij gaan het kort hebben over de “Beoplay-m5” en de “Beoplay-a9”. De Beoplay-m5 van Bang & Olufsen is een krachtige wireles multiroom speaker. De “Beoplay-m5” is de ideale luidspreker om in je woonkamer te hebben om zodoende de tonen zuiver te laten klinken. Een unieke eigenschap van de “Beoplay-m5” is dat het te bedienen is met een app of aan de bovenzijde van de speaker zelf en is te verkrijgen in de kleuren licht grijs, donker grijs en de limited edition Bronze met beige/wollen stof.

A9: een lust voor het oor en oog

 

Het prachtige geluidssysteem Beoplay a9 zit nou net iets anders in elkaar. De “Beoplay-a9” past perfect in combinatie met elke type interieur. De “Beoplay-a9” zorgt eveneens ervoor dat muziek op een hoger niveau beluisterd wordt en dat de tonen van elk muziek ook zuiver en helder gaan klinken. De “Beoplay-a9” is zeker een toegevoegde waarde voor het luisteren naar muziek. De “Beoplay-a9” wordt geleverd in de kleuren wit met een wit luidspreker doek en esdoorn pootjes of Zwart met zwart luidspreker doek en walnoothouten pootjes.

Handel snel!

Zit je met het idee om je ervaring voor wat betreft het luisteren naar een hoger niveau te tillen dan moet je zeker wezen bij Morelisse. Iets wat je zeker niet over het hoofd moet zien is om de website van Morelisse te bezoeken voor een meer uitgebreide collectie aan luidsprekers.

Bezoek de website voor : meer informatie