Archive for the ‘Vervoer en transport’ Category

Posted by at november 20, 2016

Category: Vervoer en transport

Schiphol op vijfde plek van drukste vliegvelden van Europa

Wist je dat Schiphol sinds 1916 in de Eerste Wereldoorlog gestart is als militair vliegkamp? Nadat deze grote oorlog was afgelopen begon men al snel met het vervoeren van passagiers, vrachten en tevens post. Het eerste geregistreerde aantal reizigers staat op 440, in het jaar 1920. En dit nummer staat in 2015 op 58.200.000. Wat een ongelofelijke groei in betrekkelijk korte tijd. Zoals met vele zaken in de afgelopen eeuw is de techniek van vliegtuigen veel veranderd. Daarmee tevens de mogelijkheden voor vele mensen om te gaan reizen.

 

Reizen meer en meer een begrip

Niet alleen voor zaken, maar zeker ook voor vakantie gaan enorm veel mensen de wereld rond. Steeds vaker gaat iedereen op pad. Tegen elk tarief en voor ieders portemonnee is er wel een passend vliegticket te boeken. Met het groeien van het aantal vliegtuigen en het aantal passagiers op Schiphol is daarnaast zelfs aantal Schipholtaxi’s gigantisch gegroeid. Ieder persoon moet natuurlijk op de één of andere manier naar Schiphol toe en vanaf Schiphol verder reizen, waardoor taxi’s niet achter konden blijven. Waar vraag is, komt aanbod.

 

Regel een vast tarief vooraf

Zorg dat je tussen deze wir war van aanbieders een betrouwbaar bedrijf kiest als je een taxi nodig hebt. Stap niet zomaar in, dit zou je in het buitenland immers niet doen. En helaas is het in Nederland ook onbetrouwbaar gebleken om zomaar in de eerste de beste taxi te stappen. En wist je dat je vooraf een prijs mag afspreken met de taxi? Je hoeft dus niet perse met een taximeter akkoord te gaan. Zeker voor een Schipholtaxi is een vast afgesproken tarief noodzakelijk.

 

Schipholtaxiservice Amsterdam

Het taxibedrijf wat al meer dan 30 jaar ervaring heeft is Schipholtaxiservice Amsterdam. Zij brengen en halen door heel Nederland. Het grote voordeel is dat ze telefonisch bereikbaar zijn, en hun vak serieus willen uitvoeren. Taxi’s zoals taxi’s bedoeld zijn. Ze bestaan daadwerkelijk en willen jou een onbezorgde rit bezorgen. Neem eens een kijkje op de heldere website om zelf te lezen wat al hun fijne voordelen en ervaringen zijn. Je vindt het Schipholtaxibedrijf via ‘Schipholtaxiservice.Amsterdam’. Goede reis alvast.

Bezoek de website voor : meer informatie

Posted by at mei 26, 2016

Category: Vervoer en transport

Laatst moest ik een touringcar huren en vond ik het touringcarbedrijf Noot. Daar las ik op de website dat zij voor allerlei verschillende activiteiten in te zetten zijn voor het vervoer met een touringcar. Zo ook voor dagtochten. Iets waar wij in geïnteresseerd zijn! En ook hoorden wij via via dat je bij Noot Personenvervoer ook een complete dagtocht kunt laten organiseren. Zo kiezen wij dan de bestemming uit en de daarbij behorende activiteit. En de rest regelt Noot, naast het gebruikelijke vervoer met een touringcar.

Touringcar huren bij Noot

Toen ik een touringcar huren moest, kreeg ik de tip om eens naar Noot Personenvervoer te kijken. Ik ging naar hun website toe en las daar dus dat zij ook dagtochten organiseren. Iets wat ik via iemand anders al eens over had gehoord. In het overzicht stonden vele verschillende soorten dingen! Over het algemeen voor de iets oudere doelgroep. Perfect! Want dat is bij ons ook het geval. Iets wat ons direct opviel was een cruise over het water bij Spakenburg en in diezelfde plaats een bezoekje brengen aan het museum. Ook is dat vanaf onze plaats niet zo ver rijden. Dus dat scheelt ook weer. Ook qua prijs per persoon natuurlijk.

Het dagje uit

Op de dag van het dagje uit stond de touringcar al vroeg klaar. Ook iedereen die mee ging daar naartoe waren er vroeg bij, waardoor we vroeg en in ieder geval op tijd konden vertrekken. Het viel iedereen ook op dat de chauffeur heel goed omging met de bewoners van het tehuis waarvoor wij het dagje uit hadden geregeld.

Uiteindelijk verliep de reis hartstikke goed en waren wij allemaal heel erg tevreden over de touringcar. Ook het dagje uit was heel erg leuk.

Dus wanneer jij een touringcar wilt huren, dan kunnen wij Noot Personenvervoer zeker aanbevelen!

Bezoek de website voor : meer informatie

Posted by at maart 15, 2016

Category: Vervoer en transport

Een vrachtwagen is een motorvoertuig voor het transport van goederen. Als vrachtwagenchauffeur moet je vaak verre afstanden rijden en is dus niet voor iedereen weggelegd. Je moet goed met jezelf kunnen zijn en jezelf kunnen vermaken. Je bent namelijk best een tijd alleen onderweg. Daarnaast zijn er een aantal eisen om een vrachtwagen te besturen, het is geen makkelijke taak. Als eerste is het vanzelfsprekend dat de bestuurder over een geldig rijbewijs beschikt. Voor een voertuig dat meer dan 3500 kilo weegt, moet je over een rijbewijs C beschikken. Wanneer je een aanhangwagen wilt besturen heb je zelfs  een aanvullend rijbewijs E nodig. 

Als vrachtwagenchauffeur mag je ook niet meer dan 4,5 uur achter elkaar achter het stuur zitten. Tussendoor hoor je 45 minuten pauze te nemen voordat je weer verder rijdt. Ook mag je per dag niet meer dan 9 uur lang rijden. Deze wet wordt ook wel rijtijdenwet genoemd en zijn heel belangrijk. Weinig nachtrust en vermoeidheid kunnen namelijk voor onoplettendheid zorgen waardoor er ongelukken kunnen gebeuren. Je wilt jezelf en andere bestuurders natuurlijk niet in gevaar brengen. Om in de gaten te houden of de bestuurders zich ook werkelijk aan de wetten houden, wordt er gebruikt gemaakt van een tachograaf. Een tachograaf is een kastje dat via een sensor op de versnellingsbak wordt aangesloten. Hierdoor worden de afstand en de rij- en rusttijden geregistreerd.  

Het besturen van een vrachtwagen is dus geen makkelijke taak. Veel bedrijven hebben daarom een achteruitrijcamera in het voertuig. Op deze manier kunnen bestuurder beter zien wat er achter en naast hun bevind. Een achteruitrijcamera verkleint de kans op ongelukken waardoor je ook met meer vertrouwen de weg opgaat. Deze en andere diverse camerasystemen kun je vinden op www.zwisterland.nl speciaal voor transportvoertuigen. Je kan dus niet zomaar vrachtwagenbestuurder worden maar het is zeker niet onmogelijk!

Bezoek de website voor : meer informatie