Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Woningen

Waarom het handig is om je groepenkast uit te breiden

De groepenkast is het belangrijkste onderdeel van de elektra, dit komt doordat alle elektra hier vandaan komt. Het is dus ook belangrijk dat de groepenkast van goede kwaliteit is en dat er ook voldoende groepen zijn, wanneer één van deze factoren namelijk ontbreekt zal je al snel en ook veel problemen met de elektra krijgen. De groepen zullen voornamelijk doorslaan doordat ze overspannen raken. Hieronder kun je wat tips lezen over hoe je de beste groepenkast behoud. 

Waarom moet je extra groepen toevoegen?

Het is niet mogelijk om veel grote apparaten op dezelfde groep te zetten, de groep zou dan namelijk overspannen raken. Dit is dan ook de reden waarom er bijvoorbeeld een aparte kookgroep is. Wanneer je toch meerdere apparaten toe wil voegen moet je ook extra groepen toevoegen, hierbij moet je dan wel weer opletten bij het aantal aardlekschakelaars. Het is namelijk zo dat je maar vier groepen achter één aardlekschakelaar mag hebben. Een aardlekschakelaar beschermt namelijk je elektra wanneer er stroom wordt gelekt. 

Waarom je een groepenkast moet vervangen

Een groepenkast heeft zoals bijna elk ander apparaat een levensduur, de levensduur van een groepenkast is zo’n 25 jaar. Na deze 25 jaar doe je er het beste aan om de groepenkast te vervangen. Hoe ouder de groepenkast namelijk wordt hoe minder spanning hij kan verdragen, je krijgt dus steeds sneller dat de groepen doorslaan. 

De groepenkast laten vervangen door een elektricien

Je kunt je groepenkast het best laten vervangen door een elektricien, dit komt doordat het best lastig is om een groepenkast te vervangen. Voor een elektricien is een groepenkast vervangen bijna een dagelijkse taak, de ervaren elektriciens zijn hier dan ook erg goed in. Wanneer je de groepenkast door een elektricien laat vervangen ben je er bijna zeker van dat hij van kwaliteit is. e