Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over payroll

Laten we bij het begin beginnen: wat is payroll? Een payroll is een loonlijst. Op de loonlijst van een bedrijf staan alle werknemers met bijbehorende lonen. Wanneer je als bedrijf doet aan payrollen, besteed je je personeelszaken uit aan een payrollorganisatie. Je werknemers komen dan te staan op de loonlijst van deze organisatie en deze organisatie houdt zich bezig met jouw personeelszaken. Benieuwd wat payrolling voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan vooral verder!

 

Wat doet een payrollorganisatie?

Zoals gezegd houdt een payrollorganisatie zich bezig met jouw personeelszaken. Denk hierbij aan het bijhouden van je administratie, het uitbetalen van salarissen, het doorvoeren van ziek- en betermeldingen en het betalen van premies en belastingen. Hierdoor hoef jij je niet meer bezig te houden met deze zaken en kun jij meer tijd steken in je bedrijf. Daarom wordt dit vaak bij snelgroeiende ondernemingen geadviseerd. Hier komen namelijk vaak te snel, te veel gegevens bij om het systeem bij te kunnen houden.

 

Is payrolling iets voor mijn bedrijf?

Dit is afhankelijk van het aantal werknemers dat je hebt. In principe kan het voor elk bedrijf verstandig zijn om personeelszaken uit te besteden, maar wanneer je de personeelszaken gemakkelijk zelf af kunt handelen is het goedkoper om dit zelf te doen. Ook wanneer je een HR-medewerker in dienst hebt die hier mee bezig is, is het waarschijnlijk niet nodig om het uit te besteden. Wanneer je een start-up of scale-up bent of in korte tijd veel personeel hebt aangenomen en de personeelszaken nog zelf doet, is payrolling wellicht wél verstandig.

 

Welke payrollorganisaties zijn er?

Op internet zijn veel verschillende payrollorganisaties te vinden die je kunnen helpen met je personeelszaken. Op de website van deze organisaties is vaak goed te vinden welke werkzaamheden ze verrichten. Zo kun jij de verschillende organisaties vergelijken en een organisatie kiezen die goed bij jou en je bedrijf past. Let er wel op dat elke organisatie de kosten op een andere manier berekent en dat de goedkoopste aanbieder niet altijd daadwerkelijk de goedkoopste of de beste is. Het is daarom verstandig om goed te bekijken wat de voorwaarden zijn voordat je een keuze maakt.

https://www.payrollselect.nl/