Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Winkelen

Creëer sfeer in huis met een rotan lamp of kroonluchter

Verlichting is een van de eerste behoeften in huis en daarnaast ook een van de meest effectieve middelen om een sfeer in huis te creëren. Er zijn verschillende soorten verlichting, zoals basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Basisverlichting is functioneel en gericht op het verlichten van een gehele kamer. Functionele verlichting is gericht op het verlichten of accentueren van specifieke plekken in huis, zoals verlichting in de keuken of accentverlichting van schilderijen. Tot slot is er sfeerverlichting waarmee je een rustgevende en fijne ambiance kan creëren. Dit licht is vaak minder fel en heeft een warmere gloed, zoals bijvoorbeeld tafellampen. Lampen heb je in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan plafond lampen, spotjes, bureau lampen en hanglampen zoals rotan lampen of kroonluchters.

Kroonluchters

Een kroonluchter is een lamp hangend aan het plafond die als sfeerverlichting wordt gebruikt. Kroonluchters bestaan uit meerdere lampen die vaak in meerdere lagen zijn geplaatst. Kroonluchters dragen naast verlichting ook bij aan de uitstraling van de ruimte waar hij in hangt. Ze worden meestal in de eetkamer opgehangen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om een statement in een ruimte te maken. Je kunt hem dus ook in de woonkamer, slaapkamer, overloop of hal hangen.  Mensen hebben vaak een vrij klassiek en traditioneel beeld voor zich wanneer ze aan een kroonluchter denken. Maar naast antiek kristallen kroonluchters heb je tegenwoordig ook moderne ontwerpen. 

Rotan lampen

Rotan lampen zijn te herkennen aan een boheems Ibiza stijl met een natuurlijke look. Een rotan lamp is een lamp gemaakt van natuurlijk materiaal afkomstig van de rotanpalm. De rotanpalm groeit heel snel en heeft maar weinig water nodig. Hierdoor is rotan een duurzaam materiaal. Doordat rotan vaak in exotische landen groeit, geven de rotan lampen vaak meteen een exotische sfeer aan het interieur. De meeste rotan lampenkappen zijn gevlochten wat een ruimtelijke uitstraling geeft. Het vlechtwerk geeft ook een speels en warm sfeerlicht. Rotan lampen hebben vaak natuurtinten, wat een warme sfeer in huis met zich meebrengt en het is ook nog eens makkelijk te combineren. 

Verlichtingsproducten kopen

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe verlichting, dan is het goed om te kijken naar een (online) winkel die gespecialiseerd is in verlichting, zoals LampenTotaal. Zij zijn op de hoogte van alle trends en kunnen je goed helpen met jouw wensen.  Met name binnenverlichting is onderhevig aan huidige trends en erg modegevoelig. Bij LampenTotaal vind je nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van verlichting, zowel binnen als buiten. Ze zijn constant bezig met het doen van onderzoek, het ontwikkelen en het verbeteren van verlichtingsproducten. Verlichtingsproducten heb je in alle prijsklassen, maar bij de ontwikkeling wordt er in het achterhoofd gehouden dat lampen betaalbaar moeten zijn.