Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Vervoer en transport

De beste elektrische step voor stadsrijders

De Levy elektrische step, die een uniek batterijwissel mechanisme heeft, biedt gebruikers een groot bereik, hoge topsnelheid en eenvoud.

De rijmodi helpen je om het meeste uit de motor en batterij te halen, terwijl veiligheidsvoorzieningen zoals LED-verlichting en een waterdichtheid je gerust kunnen stellen. De Levy is een uitstekende keuze voor steps in deze prijsklasse.

Levy elektrische specificaties

  • Topsnelheid – 19,0 km/u

  • Bereik – 8,9 kilometer

  • Gewicht – 27 kg

  • Motor – 350 W

  • Batterij – 230 Wh

  • Maximale belasting – 230 kg

Acceleratie

Een van onze favoriete onderdelen van het testen van de Levy elektrische step is het testen van acceleratie. Het gaspedaal op de Levy reageert behoorlijk, zonder duidelijke vertraging van het gaspedaal. De step komt tot leven als je het gaspedaal aanraakt, wat een pittige acceleratie geeft in de nul-startmodus.

Deze sneller dan verwachte acceleratie is te danken aan de krachtige 350 watt elektromotor en hoe de controller heeft is geperst. Ondanks zijn uitstekende acceleratie is de motor stil, zelfs op vol vermogen en onder intense stress.

Hill Climb

De Levy beklimt heuvels van dichtbij, evenals elke step in zijn prijs/gewichtsklasse. Levy volbracht onze heuvel test (200 meter, 15% helling) in 22,1 seconden met een gemiddelde snelheid van 6,2 km/u. De M365 was iets sneller (20,8 seconden bij 6,6 km/u).

Motor & Accu

De Levy elektrische step heeft een voorwiel aangedreven motor met een nominaal vermogen van 350 watt. Het maximale vermogen is 700 watt, maar rijders moeten zich zorgen maken over het kleine vermogen.

Het heeft voldoende koppel om hellingen van 5-10% aan te kunnen, afhankelijk van factoren zoals het gewicht van de berijder en het weer.

De 36-volt lithium-ion Panasonic e-step batterij is gehuisvest in de stuurpen en is gepland voor hoge capaciteit.

Het beste van deze accu is dat hij gemakkelijk kan worden teruggeplaatst, zodat u tijdens één rit een groter bereik krijgt.

Batterijen kunnen ook buiten de step worden opgeladen in 2-3 uur met de meegeleverde onafhankelijke oplaad adapter. De accu’s wegen iets meer dan 3 kg en zijn klein genoeg om in een rugzak te passen.

Rijkwaliteit

Ondanks het gebrek aan vering, Levy’s luchtbanden zorgen voor een comfortabele, stabiele rit. De step beschadigt uw gewrichten niet, zelfs niet op oneffen wegen.

De step is leuk om te rijden en voelt in plaats daarvan wendbaar aan. Het dek is groot genoeg om de juiste voetplaatsing mogelijk te maken. De banden zijn breed en dun genoeg om snelle bochten en eenvoudig carven mogelijk te maken.

Vergelijkbare steps, zoals de Segway Ninebot ES2, hebben dubbele vering maar massieve banden en bieden niet hetzelfde dempingsniveau als de Levy.

Remmen

De Levy heeft drie afzonderlijke remmen:

  • Elektronische rem voor

  • Schijfrem achter

  • Voetrem achter

De remmen waren direct uit de doos perfect afgesteld, dus er waren geen wijzigingen nodig. De Levy heeft een remafstand van 21,5 voet van 15 tot 0 kilometer per uur.

Deze step is vergelijkbaar met andere steps in zijn prijsklasse, die meestal tussen de 17 en 22 meter valt.

Eén remhendel wordt gebruikt om zowel de schijfremmen als de regeneratieve remmen te bedienen. Het regeneratief remmen wordt geactiveerd door licht in de remhendel te knijpen. Als u harder trekt, wordt ook de schijfrem geactiveerd.

Hoewel we niet verwachten dat we de voetrem zullen gebruiken tijdens normaal rijden, juichen we Levy toe voor het opnemen van dit back-up apparaat. U zult geen problemen ondervinden als de primaire remmen van de step defect zijn. U kunt snel en zelfverzekerd stoppen met het drievoudig redundante remsysteem.

Banden

De Levy heeft dubbele 8,5-inch tubeless luchtbanden. Hoewel dit soort banden steeds vaker voorkomt, hebben we het alleen op high-performance steps gezien.

Tubeless-banden zijn beter bestand tegen lekke banden dan binnenbanden. Een elektrische step repareren met tubeless banden is eenvoudiger dan het repareren van een e-step met luchtbanden.

Deze functie is een belangrijke bonus omdat, tenzij de banden ernstig beschadigd zijn, u ze nooit zou moeten verwijderen, behalve om ze te vervangen.

Veiligheid

De Levy e-step heeft een achter remlicht zodat alle voertuigen of rijders achter je je kunnen zien, en de LED-koplamp verlicht het pad voor je. ’s Nachts rijden vereist grote voorzichtigheid en het gebruik van veiligheidsuitrusting zoals een helm.

De Levy heeft ook een behuizing van een brandwerende batterij en een IP54-waterdichtheid classificatie. Je laadt de batterij op via een poort in de koffer, maar je knoeit niet met het onderwerp zelf.

 

https://nr1elektrischestep.nl/collections/elektrische-step-met-dikke-banden