Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Dienstverlening

Hoe houden zonnepanelen stand in een orkaan?

Hebben zorgen over de duurzaamheid van zonnepanelen tijdens extreem weer u ervan weerhouden te investeren in een zonne-energiesysteem? We zijn hier om u te vertellen dat u zich veel minder zorgen hoeft te maken dan u denkt.

Zonnepanelen ondergaan veel testen omdat ze zijn ontworpen en ontwikkeld en de afgelopen jaren hebben we de mogelijkheid gehad om gegevens te verzamelen over de opbrengst zonnepanelen om orkanen te weerstaan.

Testen en echte prestaties

Naast overstromingen is de meeste schade veroorzaakt door orkanen te wijten aan de harde wind die gepaard gaat met de storm. Bovendien heeft de wind niet de beleefdheid om uit slechts één richting te blazen; als het oog van de orkaan passeert, veranderen de winden van richting.

De wind kan op verschillende manieren schade veroorzaken. Zo staan een groot aantal zonnepaneleninstallaties op daken; de panelen staan iets boven het dakoppervlak, waardoor er een probleem ontstaat met opwaartse druk, deze partij hecht er altijd veel waarde aan: https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/. Opheffing is een kracht die wordt veroorzaakt door wind die tussen het dak en de panelen waait.

Verkopers zorgen ervoor dat systemen zijn ontworpen om de opwaartse krachten te weerstaan door panelen aan de dakbalken te bevestigen met grote houtdraadbouten. Zolang het dak zelf goed is aangelegd en onderhouden, is er weinig kans dat zonnepanelen het dak van uw huis scheuren door opheffing of andere windkrachten.

Tests door fabrikanten van zonne-energie omvatten een certificering dat de panelen bestand zijn tegen windsnelheden tot 140 mijl per uur, het equivalent van een orkaan van categorie 4, met gemiddelde windsnelheden van 130 tot 156 mph. In real-world prestaties zijn er rapporten dat bijna alle zonnepanelen die zich bevonden in gebieden die werden getroffen door Superstorm Sandy (2012), orkaan Michael (2016) en orkaan Irma (2017), de harde wind overleefden met weinig individuele panelen die buiten werking waren beschadigd . Alle andere verliezen waren te wijten aan de vernietiging van een volledig dak of een volledige constructie.

Zonne-energie bood ook een oplossing

In gevallen waarin de huiseigenaar een individuele omvormer had, werd de stroomtoevoer naar het huis hersteld zodra de eigenaar de stekker in het stopcontact had gestoken. Ten minste één gemeente gebruikte verkeerslichten op zonne-energie om belangrijke verkeersaders te controleren totdat de stroomvoorziening naar de stad kon worden hersteld.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/inspectie-zonnepanelen