Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Dienstverlening

Uw elektrische laadstation aanschaffen

Elektrische voertuigen (EV’s) blijven de krantenkoppen van auto’s domineren. Autofabrikanten gaan voluit in deze sector en de trend vertraagt ​​niet. Er wordt voorspeld dat tegen 2025 EV’s 10% van de markt voor nieuwe auto’s zullen uitmaken. Dit zal een vonk zijn voor nieuwe bedrijven en kansen langs de lijn. Op het gebied van voertuigtypen winnen vrachtwagens, SUV’s en high-performance auto’s ook aan populariteit in het EV-segment. Volgens een onderzoek zal 58% van de wereldwijde verkoop van personenauto’s tegen 2040 afkomstig zijn van elektrische voertuigen. Dit is de reden waarom laadstations verschijnen in huizen rond grote steden in sommige landen. Sommige elektriciteitsbedrijven zorgen voor de installatie van laadpalen. Tot nu toe zijn er twee soorten thuislaadstations: level 1 opladen en level 2 opladen. Wilt u er een bij u in huis in Purmerend installeren, dan kunt u direct de elektricien Purmerend 0299 ​​bellen om te vragen of zij hebben wat u nodig heeft.

Niveau 1 opladen

Dit zijn de meest voorkomende laadstations. Ze werken op een normaal stopcontact van 120 volt, dat tegenwoordig in de meeste huizen alomtegenwoordig is. Omdat ze de goedkoopste lader zijn, zijn ze ook de langzaamste als het gaat om het opladen van een elektrisch voertuig. De level 1 lader is vaak inbegrepen in de aanschafprijs van een elektrisch voertuig. Als uw auto niet met de oplader wordt geleverd, kunt u deze bij uw elektriciens krijgen. Als u echter denkt dat dit te traag is, moet u het upgraden naar de laadpoort van niveau 2. Niemand wil een langzame oplader hebben. Tenzij u meestal niet ver gaat, zou de oplaadpoort van niveau 1 voldoende moeten zijn.

Niveau 2 opladen

Deze zijn geschikt voor zowel huishoudelijk als zakelijk gebruik. Het vereist een speciale 240-volt stekker voor gebruik in woningen. Voor zakelijk gebruik is een speciale stekker van 208 volt nodig. Omdat Level 2 laders niet in een standaard stopcontact kunnen worden aangesloten, is dit wel het geval. Als gevolg hiervan moet niveau 2 worden geïnstalleerd door een erkende elektricien. Deze units hebben het voordeel dat ze in slechts 2 uur kunnen worden opgeladen. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen. Laders van niveau 2 hebben een spanningsbereik van 208-240 V en kunnen 3 kW tot 19 kW wisselstroom produceren. Dit vermogen vertaalt zich in een bereik van 18-28 mijl per uur. In 8 uur of minder kan de gemiddelde elektrische auto volledig worden opgeladen.