Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Woningen

Hoe vervang je keukenfronten?

Als je het uiterlijk van je keuken direct wilt upgraden, kun je je keukenfrontjes vervangen. Het vervangen van de keukenfrontjes met hout zal de schoonheid en elegantie van je keuken verbeteren. Het vervangen van een keukendeur kastje is een relatief eenvoudig project dat kan worden gedaan door doe-het-zelvers met beginnende vaardigheden. Wil je echter het beste resultaat, dan is het beter om een professional in te huren om het te vervangen. Er zijn verschillende houtsoorten waaruit je kunt kiezen om je oude kastje te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor teak of eiken om je keuken er warmer uit te laten zien. Hier zie je stap voor stap hoe je keukenfronten kunt vervangen.

Meet de kast

Voordat je houten keuken frontjes installeert, moet je je kast opmeten. Meet de breedte en hoogte van de deuropening in de kast. Let op de dikte van het deurkozijn als dat afwijkt van standaard deuren. Meet de dikte van je bestaande deur en vergelijk deze met de nieuwe deur om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen voordat je een nieuwe koopt. Verwijder alle hardware van je bestaande deur met een schroevendraaier of sleutel, inclusief scharnieren en sloten. Als je moeite hebt om ze te verwijderen, zaag ze dan door met een ijzerzaag of reciprozaagblad. Aangezien deze klus vrij ingewikkeld is, kun je het beter door een vakman laten uitvoeren.

Kies de houtsoort en de nerf

Je kunt de houtsoort, de nerf en de kleur afstemmen op de stijl van je keuken interieur. Als je een strakke en moderne keuken wilt, kies dan wit eiken voor je keukenfrontjes. Wil je een warmere sfeer, kies dan voor lichtbruin eiken. Daarnaast is de nerfrichting van invloed op de uitstraling van je keukenfronten. Wil je een keuken met een rustige uitstraling, kies dan voor de horizontale nerfrichting. Deze nerfrichting is ideaal voor keukenkastjes met veel laden. Kies daarnaast een verticale nerfrichting voor je kastenwand.

Behandel je keukenfrontjes met de juiste afwerking

Je kunt een laklaag aanbrengen om je keukenfronten te beschermen tegen vlekken en krassen. De lak is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies dus de kleur op basis van je eigen voorkeur en stem deze af op het kleurenschema van de keuken. Als je de natuurlijke uitstraling van het keukenfront wilt versterken, breng dan matte blanke lak aan. Kies vervolgens donker gekleurde lak om warme nuance in je keuken te creëren. Het is beter om een kleur te kiezen die past bij de houten vloer om samenhang te creëren.