Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Verbouwen

Nauwkeurig meten is essentieel

In de bouw is het enorm belangrijk dat je nauwkeurig meet. Om zeker te zijn dat je precies de juiste afstand hebt, kun je hiervoor een lijnlaser gebruiken. Dit is een apparaatje dat tot op de millimeter nauwkeurig meet. Er wordt een lichtbundel (laser) weerkaatst op een oppervlak en vervolgens meet het apparaat de afstand tussen het apparaat en het oppervlak.

 

Soorten kruislijnlasers

Je kunt met een lijnlaser zowel een horizontale als een verticale lijn laten schijnen. Je kan ze ook allebei tegelijk laten schijnen, waardoor er een perfecte hoek van 90 graden ontstaat. In ruimtes waar veel licht binnenkomt, kun je het beste een laser met groen licht gebruiken. Deze is namelijk beter waarneembaar door het menselijk oog, waardoor je hem goed kunt onderscheiden in een sterk verlichte kamer. Een rode laser werkt beter in ruimtes waar het donker is.

 

Meten in de buitenlucht

Als je in de buitenlucht gebruik wil maken van een kruislijnlaser, is het voor beide kleuren licht best lastig om deze goed te kunnen onderscheiden. Het is daarom aan te raden om te proberen zoveel mogelijk klussen binnen te verrichten. Mocht je toch iets in de buitenlucht willen meten, heb je altijd een ontvanger nodig. Twijfel je of een laser de beste optie is voor jouw klus? Schroom niet om om advies te vragen. Dit kan via de mail of telefonisch.