Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Cadeau

Rimpels verminderen – door Cotton Spa

Rimpels. Als we ouder worden krijgen we rimpels in de huid. Maar waarom krijgen we dat? Is dit iets wat we tegen kunnen houden? Wij vertellen je het bij Cotton Spa

 

Rimpels ontstaan bij huid veroudering. Zowel inwendig factoren als uitwendig factoren spelen een rol. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid steeds slapper en ontstaan er rimpels. De huid wordt minder strak, doordat er onderhuids minder bindweefsel is. Het bindweefsel is essentieel voor een strakke huid namelijk, want het bindweefsel maakt collageen en elastine aan.

 

Een rimpel wordt omschreven als permanente of een tijdelijke vouw in de huid. Je huid maakt minder bindweefsel en elastine aan en de huid word slaper en de volheid van de huid word minder waardoor je dus rimpels krijgt.

 

Je hebt 2 soorten rimpels: statische en dynamisch. Statische rimpels zijn altijd zichtbaar ook al is er geen beweging. Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels er komen doordat er afname is van collogeen en elastine.

Dynamische rimpels zijn rimpels die zichtbaar zijn met het bewegen van de huid bijvoorbeeld bij het lachen of boos kijken. Deze kunnen al op jonge leeftijd ontstaan als je die beweging in de huid veel doet.

 

Sommige mensen blijven vrijwel rimpel vrij, terwijl anderen er juist heel veel last van hebben. Grotendeels heeft dat te maken met erfelijkheid. Daarnaast hebben we zelf er zelf invloed op. Dit hangt af hoe je levensstijl is. Als je een ongezonde levensstijl heb, heb je meer kans op het stimuleren van rimpels. De factoren die kunnen bijdragen aan sneller vorming van rimpels zijn bijvoorbeeld alcohol drinken, stress, uv staling, slaapgebrek, te weinig beweging en roken.

 

Het verouderingsproces kunnen we niet voorkomen, wel kunnen we hem vertragen en uitstellen. Dat kan jij zelf al doen met een paar aanpassingen in je levensstijl. Wij zetten de tips op een rijtje:

1. Dagelijks een minimale SPF 30 (zonnefactor) gebruiken in je crème. Als je gaat zonnen moet je deze om de twee uur blijven smeren. Na twee uur is de zonnefactor zijn werking verloren. Het beste is natuurlijk geen blootstelling aan zonlicht.

2. Vermijd overmatige alcohol gebruik, omdat je daar van uitdroogt. Wanneer je huid droger is zal deze eerder droogte lijntjes gaan vertonen.

3. Niet roken. Heel simpel! Roken zorgt voor eerdere rimpelvorming én is nog eens slecht voor je gezondheid.

4. Eet gevarieerd. Wanneer je gevarieerd eet, zal je huid daar ook van profiteren en er de nodige vitamines en mineralen van meepakken. Zorg voor dat je genoeg vitamines en aminozuren binnen krijgt. Aminozuur zorgt voor de cel vernieuwing.

5. Probeer genoeg slaap te hebben elke nacht. Genoeg slaap zorgt er voor dat je stress level naar beneden gaat. En zoals we weten heeft stress ook een invloed op rimpelvorming.

6. Beweeg voldoende en drink voldoende water.

 

Rimpels vertragen en uitstellen kan natuurlijk ook helpen met producten die goede ingrediënten bevatten. Bijvoorbeeld retinol (Vitamine A zuur) stimuleert het bindweefsel tot aanmaak van collageen. Hyaluronzuur dat is een hydrator die houdt 1000x zijn gewicht vast in water en zorgt er dus voor dat je huid goed gehydrateerd blijft.  En een mix van natuurlijke zuren en appelstamcellen is ook goed om vocht verliest te voorkomen. Dus als je een nachtcrème, serum of oogcrème zoekt zorg er dan voor dat deze ingrediënten erin zitten. Zodat je het mooiste resultaat uit jouw huid kan halen.