Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Geschenken

Samenstellen van kerstpakketten: zelf doen, maatwerk of kant-en-klaar?

Mag jij je binnenkort gaan bezighouden met het samenstellen van kerstpakketten voor jouw personeel, dan staan er een aantal opties voor je open. Je kunt zelf de winkel ingaan, artikelen aanschaffen en inpakken. Een andere optie die je hebt is om voor kant-en-klare pakketten te kiezen. Je hoeft je over het samenstellen van de kerstpakketten dan helemaal geen zorgen te maken. Als laatste zijn er ook winkels waarbij je een pakket op maat laat maken. Welke optie is voor jou het beste?

Het samenstellen van kerstpakketten zelf doen

Wil je je personeel echt een uniek en speciaal kerstpakket geven dit jaar, dan stel je deze zelf samen. Je gaat de winkel in, koopt een aantal artikelen in de juiste hoeveelheden en maakt er zelf een paar mooie pakketten van. Het voordeel van deze optie is dat je dan echt helemaal zelf bepaalt wat de inhoud is van je kerstpakketten en hoe deze eruit komen te zien. De realiteit is echter wel dat je dan vaak duurder uit bent en dat er heel veel tijd in gaat zitten. Het zelf samenstellen van kerstpakketten is bij een kleine hoeveelheid een optie, maar niet als je een groot personeelsbestand van hun eindejaarsgeschenk moet voorzien.

Maatwerk bij een webwinkel

Heb jij een groot aantal kerstpakketten te bestellen, dan kun je bij veel webwinkels voor een oplossing op maat kiezen. Vaak moet je dan een bestelling kunnen plaatsen van minimaal 100 kerstpakketten. Jij geeft aan wat je wilt dat er in het kerstpakket zit en laat het samenstellen van deze kerstpakketten over aan de deskundige medewerkers van de winkel. Zij zorgen ervoor dat jouw producten bij elkaar passen en op een mooie manier worden ingepakt. Uiteraard komt het logo van je bedrijf op de verpakking en zijn de producten uitgevoerd in de hoofdkleur van je huisstijl. Deze optie is uitstekend als je een persoonlijk en uniek geschenk wilt geven en het samenstellen van de kerstpakketten samen met een specialist wilt doen. Je hebt dan wel een grote bestelling nodig.

Kant-en-klaar kerstpakketten

Een laatste optie die je hebt als je minder dan 100 kerstpakketten moet bestellen en het zelf samenstellen van de kerstpakketten geen optie is, is om te kiezen voor kant-en-klaar pakketten bij een webwinkel. Dit is helemaal geen slechte keuze, want deze winkels bieden honderden pakketten aan, zorgvuldig samengesteld en onderverdeeld in allerlei groepen. Kies voor pakketten in een bepaalde kleur, met een bepaald thema, met een bepaald artikel en in een bepaalde prijsklasse. Webwinkels hanteren scherpe prijzen en zo’n groot assortiment dat je ook daar een bijzonder kerstpakket kunt vinden.

Enkele extra opties

Wil je je helemaal niet bezighouden met het samenstellen van kerstpakketten, dan vind je bij webwinkels ook andere opties. Denk dan bijvoorbeeld aan een verrassingspakket of aan een giftcard met punten. Je werknemers kunnen dan op een website die is uitgevoerd in je huisstijl zelf uitkiezen welk product ze willen hebben. Bij een webwinkel is er maar weinig wat niet mogelijk is.