Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Geschenken

Vind gemakkelijk een ideaal kerstpakket met deze tips

Wie wil het personeel nu niet met een ideaal kerstpakket verrassen aan het einde van het jaar? Maar als het tijd is om deze te bestellen, weet je al dat je niet iedereen blij kunt maken met het pakket dat je hebt gekozen. Elk personeelslid heeft andere verwachtingen, wensen en interesses. Het lijkt onmogelijk om iedereen te motiveren als je maar één pakket mag kiezen. Gelukkig zullen deze handige tips je vast helpen bij het aanwijzen van het ideale kerstpakket dit jaar.

 

Koop je kerstpakket online

De beste plek om je kerstpakketten te bestellen is bij een webwinkel. Daar zijn verschillende redenen voor. Webwinkels zijn altijd open, dus je kunt het assortiment altijd bekijken. Dat geeft je het hele jaar de tijd om een geschikt kerstpakket uit te zoeken. Je hebt geen last van de kerstdrukte, want je bestelt je pakketten wanneer en waar het jou uitkomt. Als laatste zijn de prijzen online vaak lager dan bij fysieke winkels. Je krijgt dus luxere en grotere pakketten voor dezelfde investering.

 

Zoek overeenkomsten en geen verschillen

Als je een kerstpakket uit gaat kiezen op artikel, dan worden de verschillen tussen de medewerkers in je bedrijf alleen maar benadrukt. Het is beter om te zoeken naar overeenkomsten en aan de hand daarvan een pakket te kiezen. Wat heeft iedereen in je bedrijf gemeen? Jullie hebben allemaal dezelfde werkgever, jullie hebben dezelfde doelen en jullie hebben samen de prestaties het afgelopen jaar mogelijk gemaakt. Hier vind je drie voorbeelden van hoe je die overeenkomsten in je kerstpakket verwerkt.

  • Laat je verpakking bedrukken met je bedrijfslogo en kies een pakket uit met een kleur of de kleuren van je huisstijl.

  • Verwijs met een product naar wat jullie doen. Produceren jullie natuurlijke isolatiematerialen, dan is een echte wollen muts daar een duidelijke verwijzing naar.

  • Met het thema laat je zien met welke prestaties je zo blij bent. Het openen van een eerste pand in Duitsland is een grote gebeurtenis waarnaar je refereert met een pakket in een Duits thema.

 

Verschillende kerstpakketten voor verschillende afdelingen

Is jouw personeelsbestand te divers, dan maken webwinkels het vaak mogelijk om in één keer verschillende kerstpakketten te bestellen. Je kunt dan onderscheid maken tussen stagiaires, uitzendkrachten en vaste medewerkers, of een apart kerstpakket uitzoeken voor klanten en/of partners. Ook kun je dan een verschil maken tussen originele kerstpakketten voor mannen en vrouwen, bijvoorbeeld als je voor een verzorgingspakket hebt gekozen. Op die manier ben je in staat je personeelsbestand opsplitsen en het pakket zo beter toespitsen op de ontvanger.

 

Vraag je personeel om inspraak

Een laatste tip die we willen meegeven is dat het altijd een goed idee is om je personeel te betrekken bij het kiezen van het kerstpakket. Je vertelt ze dan dat hun mening belangrijk is voor je en jij krijgt belangrijke informatie over wat je personeel verwacht. Vraag ze om het ideale eindejaarsgeschenk te omschrijven, bijvoorbeeld, of over wat ze van het vorige pakket vonden. Zo is het voor jou al veel duidelijker.