Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Aanbiedingen

Studeren in Utrecht

Studeren in Utrecht

Je hebt je keuze gemaakt; in februari begin je met studeren in Utrecht. Goed bezig! Maar er is heel wat waar je rekening mee moet houden. Utrecht is een grote studentenstad en het vinden van een kamer is enorm lastig. Ga je de zoektocht aan of ga je op en neer vanuit thuis? Op en neer reizen is makkelijker voor iemand uit de buurt van Utrecht dan voor iemand uit Zuid-Limburg. En als je dan in Utrecht gaat wonen, omdat je met veel geluk een kamer hebt gevonden, waar ga je dan werken? In deze blog helpen we je verder met tips over het studeren in Utrecht!

 

Wonen in Utrecht

Het probleem speelt in zo’n beetje elke studentenstad; er is een tekort aan studentenhuisvesting en het krijgen van een kamer is erg lastig. Helaas weten wij het magische antwoord op de vraag “hoe kom ik zo snel mogelijk aan een kamer in Utrecht” ook niet, maar we weten wel waar je je kunt inschrijven. Bijna elke studentenstad heeft een online studentenhuisvester waar je je als student kunt inschrijven. In Nijmegen is dit bijvoorbeeld de SSH&. De SSH zit ook in Utrecht! Hier schrijf je je gemakkelijk in en wanneer je lang genoeg ingeschreven staat kun je reageren op het aanbod.

 

Werken in Utrecht

Je hebt je zoektocht naar een kamer overleefd en je woont officieel in Utrecht; top! Over het algemeen is wonen in Utrecht niet goedkoop, dus wat extra inkomen is welkom. Een full-time baan combineren met een voltijd studie is iets wat niet veel studenten doen en een beetje flexibiliteit is wel gewenst. Je kunt in de horeca gaan werken, iets wat veel studenten doen. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd.

 

Werken via een uitzendbureau voor studenten is wél voor iedereen weggelegd. Easyjobs is hier een voorbeeld van. Wanneer je je inschrijft, werk je alleen op de momenten dat jij wil en kan werken. Je kiest zelf het type werk dat je wil doen en je reageert op de diensten die je kunt werken. Filter eenvoudig op ‘vacatures Utrecht’ en vind een klus bij jou in de buurt. Je kunt aan de slag wanneer de organisatie jou geschikt vindt!

 

Uitgaan in Utrecht

Het nachtleven is erg geliefd bij studenten. De stad telt 173 cafés en vele gezellige terrassen. Wanneer de maatregelen het weer toelaten kun je hier prima terecht voor wat drankjes en gezelligheid!