Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Dienstverlening

Vacature groen: in loondienst of voor jezelf aan de slag?

Vind jij het heerlijk om in de natuur te werken? Bijvoorbeeld tuinen aanleggen bij nieuwbouwwoningen, of het groen onderhouden van de gemeente? In dat geval kun je op verschillende manieren aan de slag. Je kunt in dienst treden bij een hoveniersbedrijf, maar je kunt ook voor jezelf aan de slag gaan. Wat zijn de verschillen tussen de twee? In dit artikel gaan we daar verder op in.

 

Een hoger uurloon als jij voor jezelf aan de slag gaat

Als jij voor jezelf aan de slag gaat, dan betekent het dat jij je eigen uurloon kunt vaststellen. Deze is over het algemeen veel hoger dan wanneer je in loondienst werkt. Als jij dus voldoende opdrachten hebt, dan is de kans ook groot dat jij flink kunt verdienen als ZZP’er. Als je werkzaam bent in loondienst, dan verdien je doorgaans een stuk minder.

 

Meer vastigheid in loondienst

Het punt is echter wel dat jij in loondienst vastigheid hebt. Je weet hoeveel je maandelijks binnen krijgt en dat kan je een veilig en rustgevend gevoel geven. Als je voor jezelf gaat beginnen, dan ben je altijd afhankelijk van je opdrachtgevers. Valt er bijvoorbeeld een opdrachtgever weg, dan zit je in principe al in de problemen. Dus dat is ook een overweging om mee te nemen.

Bekijk hier de vacature groen!

Voor jezelf beginnen: je kunt gelijk aan de slag (vacature groen)

Als jij voor jezelf gaat beginnen en er zijn al potentiele opdrachtgevers: dan kun je in principe gelijk aan de slag. Het punt van loondienst is dat de hoveniersbedrijven verschillende eisen kunnen stellen. Doorgaans heb je bijvoorbeeld een aantal jaar werkervaring nodig alvorens je kans maakt op de baan. Maar het kan natuurlijk lastig zijn om als beginnende hovenier aan deze werkervaring te geraken, zeker als niemand je aanneemt. Als je voor jezelf gaat beginnen dan kun jij wel gelijk aan de slag. Bovendien kun je zeer veel ervaring opdoen, zodat je later eventueel aantrekkelijker wordt voor hoveniersbedrijven in loondienst. Het is dus ook leuk om op die manier te starten.