Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Zorg

VGZ collectiviteitskorting

In Nederland bent u vanaf 18 jaar verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit is de enige verzekering die verplicht is voor alle Nederlandse inwoners. De zorg wordt elk jaar duurder en deze kosten moeten natuurlijk ook weer op één of andere manier gedekt worden. Daarom stijgen de zorgpremies ook elk jaar. Een zorgverzekering in Nederland is weliswaar verplicht, maar u kunt zelf de zorgverzekeraar uitkiezen. U heeft bovendien de mogelijkheid om te profiteren van extra kortingen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de VGZ collectiviteitskorting. Verschillende werkgevers zijn aangesloten bij deze zorgverzekeraar. Als werknemer kunt u dan deelnemen in de collectiviteit en dat brengt verschillende positieve punten met zich mee. In dit artikel bespreken wij enkele positieve aspecten van deze verzekering.

 

Uw hele gezin profiteert mee

Een belangrijk voordeel van de VGZ collectiviteitskorting is dat uw hele gezin kan meeprofiteren. Gezamenlijk kunnen jullie maandelijks dan flink wat kosten besparen en dat is een fijn uitgangspunt. Uiteraard is het per gezinslid wel belangrijk om na te gaan of het echt profitabel is. Bij een VGZ collectiviteitskorting bestaat namelijk ook de kans op oververzekeren. Het punt is namelijk dat u in een collectief zit en geen persoonlijk pakket kunt samenstellen. Misschien is er in het collectief een aanvullende tandartsverzekering afgesloten, terwijl u zelf nooit problemen heeft met uw tanden. Dan kunt u weliswaar korting krijgen, maar ironisch genoeg moet u dan toch meer premie betalen. Het is nooit verplicht om deel te nemen aan een collectief.

 

Extra vergoedingen

Met een collectieve verzekering profiteert u niet alleen van korting, maar ook van extra vergoedingen. Bent u een fanatieke sporter? Dan loopt u meer kans op blessures. Bij VGZ geven ze extra vergoedingen voor fysiobehandelingen. Dit geldt overigens ook voor de mondzorg en orthodontie.

 

Er is een ruim preventiebudget

Preventieve zorg is uiteraard de beste zorg. Hier zijn zich gelukkig steeds meer zorgverzekeraars van bewust. Bij de VGZ collectiviteitsverzekering kunt u dan ook profiteren van een ruim preventiebudget. Gezond leven is in de eerste plaats immers voordelig voor uzelf, maar ook voor de zorgverzekeraar. Daarom investeren ze daar ook graag in.