Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Huishoudelijk

Voordelig een inductie kookplaat installeren: de voordelen van inductie

De oude gaskookplaat de deur uit!

Inductie kookplaten zijn in Nederland steeds populairder aan het worden. Steeds meer mensen willen duurzamer gaan leven en besluiten de oude gaskookplaat de deur uit te doen. Een verstandige keuze, want wie ervoor kiest om een inductie kookplaat te installeren, profiteert op meerdere vlakken van deze keuze. Welke pluspunten heeft een inductie kookplaat installeren? En kunt u deze kookplaten zelf installeren of is het aan te raden om ze te laten plaatsen door een installateur?

 

 

Voordelen van een inductie kookplaat installeren

Een inductie kookplaat installeren in plaats van een kookplaat die op gas werkt, levert een kooktijd op die twee keer zo snel is. U kunt dus veel sneller koken. Verder, dat is een tweede pro, is het fijn dat een inductiekookplaat erg veilig is. Veiliger dan los vuur, zeker als u thuis kinderen heeft die wel eens in de keuken komen.

In de derde plaats is inductie aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan koken op conventionele energie als gas. U kookt veel duurzamer en belast het klimaat minder. Inductie is namelijk CO2-neutraal. Nog zuiniger is het natuurlijk als u kiest voor elektra via zonnepanelen! 

 

 

Nog meer pluspunten

En dan hebben we alle pluspunten nog niet genoemd. Prettig aan inductie is dat de lucht in huis een stuk schoner wordt. Heel simpel, omdat er minder CO2 wordt uitgestoten. Ten slotte zijn kookplaten op inductie heel gemakkelijk schoon te maken. Deze platen hebben geen onderdelen die eruit steken, maar zijn plat en vlak. U kunt ze daarom vlotjes met een doekje allesreiniger vetvrij maken. Heerlijk toch?

 

 

Zelf plaatsen of toch via een installateur?

Een inductie kookplaat installeren lijkt misschien gemakkelijk, maar vereist een precieze montage. Zo moet er een goede aansluiting komen op een van de groepen in uw meterkast, zodat de kans op kortsluiting zo klein mogelijk is.

Verder kan een gecertificeerde installateur korting leveren als u de installatie door hem/haar laat verrichten. Kiest u voor deze service, dan krijgt u een duidelijke alles-in-één-prijs voor uw kookplaat op maat én de installatie. Leker duidelijk dus! Bezoek nu de website van, Van Gas naar Inductie voor extra informatie. Maak gerust een afspraak, bel of regel online een prijsopgave.