Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Mode en Kleding

Wat is nou het verschil tussen pet en caps

Volgens sommige is een pet hetzelfde als een cap, maar hier zit wel degelijk een verschil in. De twee hoofddeksels hebben dezelfde functionaliteiten, maar hebben qua uiterlijk één heel groot verschil. De pet is te herkennen aan de ronde klep en de caps worden gekenmerkt door een platte klep.

Je kan je natuurlijk afvragen of dit het enige verschil is en dat is inderdaad het enige verschil. Je moet je natuurlijk niet vergissen. Zo’n klein verschil is heel goed merkbaar en het zegt ook meer dan je denkt. De cap is een echt Amerikaans fenomeen. De cap is wordt vaak gedragen door sporters en de fans van deze sporters. Waarom denk je dat het een baseball cap heet? Maar ook door skaters wordt deze pet gedragen in Amerika en dit zijn twee hele grote sporten in Amerika en er zijn een heleboel fans van deze sporten. Een cap kopen kan dan ook in bijna iedere fan shop.

Een pet daar in tegen wordt veelal gekenmerkt door de functionele aspecten. Kleine kinderen, oudere mensen en kale mannen dragen vaak petten omdat dit hen beschermd tegen de zon. Maar ook bij de sport golf is de pet een bekend aspect. Veel golfers dragen deze pet omdat het hen beschermd het zonlicht en zo de prestaties niet in de weg staat. 

Toch zie je dat in de afgelopen jaren een degelijke verschuiving zichtbaar in de petten cultuur. Je ziet dat bijvoorbeeld de trucker cap een bekende pet in Nederland geworden is. Deze pet wordt vooral door jongeren gedragen als deel van de outfit. Met een paar strakke Nike schoenen, een zwarte broek en een zwart shirt met daarboven een trucker pet is je hele outfit compleet. Jongeren dragen deze pet en zorgen ervoor dat ze helemaal de blits maken en hun outfit altijd on point is. Hiernaast is het ook nog eens handig en functioneel.

Bezoek de website voor : meer informatie