Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Zakelijk

Brancheorganisaties hebben veel invloed

In welke branche je ook werkzaam bent, de kans is groot dat je met een branchevereniging wordt geconfronteerd. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse samenleving en er is ook voor vrijwel iedere branche wel een branchevereniging opgericht. De deelnemende organisaties aan een branche vereniging hebben dezelfde belangen. In een duur woord zijn de belangen homogeen. Het idee achter een branchevereniging is het samen staan we sterk principe. Als jij als enige wat wilt is het moeilijk voor elkaar te krijgen dan als er honderden andere organisaties hetzelfde roepen als jij. Een voorbeeld van een branche organisatie in Nederland is de Bovag. 

Een branche organisatie is opgericht om bedrijven samen invloed te laten uitoefenen op machtige instanties. Dit wil niet zeggen dat de intenties van alle branche organisaties hetzelfde zijn. Stel nou dat ze in bijvoorbeeld Rusland heel goedkoop peren kunnen produceren en deze willen verkopen in Nederland. In dit geval kan een branche organisatie een beroep doen op de overheid om er voor te zorgen dat de Nederlandse peren boeren beschermd worden tegen deze externe factor. Maar ook als de salarissen in de zorg branche niet hoog genoeg zijn kan een brancheorganisatie kijken welke invloed zij hier op uit kunnen oefenen. Dit kan doormiddel van bereken salaris

Misschien heb je al gemerkt dat een branche organisatie veel invloed uitoefent op de maatschappij. Het beïnvloed niet alleen werkgevers en werknemers, maar ook de consumenten. Het heeft dus invloed op de consumenten prijs die betaald wordt voor een peer, maar ook de koopkracht omdat het voor stijgingen in de lonen kan zorgen. De brancheorganisaties zorgen ook voor innovaties zoals Online urenregistratie. Al deze organisaties en verplichtingen die hier bij komen kijken zorgen ervoor dat personeel gegevens onoverzichtelijk kan worden voor ondernemers. Bedrijven als CCBS zorgen ervoor dat er een lichtje is in de duisternis en assisteren bedrijven bij dit soort zaken.

Bezoek de website voor : meer informatie