Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Aanbiedingen

Behandelingen die dermatologen niet kunnen missen in de salon!

Een goede huidverzorgingsroutine begint bij de salon en de behandelingen die daar worden aangeboden. Als het gaat om de gezondheid en het uiterlijk van onze huid, zijn dermatologen de experts. Het is dan ook belangrijk om te weten welke behandelingen zij aanbevelen en waarom, vooral als het gaat om specifieke huidproblemen. In deze blog gaan we in op de behandelingen die dermatologen niet kunnen missen in de salon en hoe ze jouw huid gezond en stralend houden!

1. TCA peeling

TCA peeling staat voor TriChloorAzijnzuur-peeling en is een middel om huidproblemen als acnelittekens, pigmentvlekken en fijne lijntjes te verminderen. TCA peelingen worden op maat gemaakt en afgestemd op jouw individuele huidproblemen. Dermatologen doen dit door verschillende concentraties van de peeling te gebruiken: lichte, gemiddelde of diepe TCA peeling.

2. Laserbehandeling

Laserbehandeling wordt vaak ingezet om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, pigmentvlekken te verwijderen en littekens en striae te verminderen. Het werkt door een zachte laserstraal op de huid te richten, die de huidcellen stimuleert om zich te vernieuwen en te regenereren. Door de hitte van de laser kunnen sommige patiënten tijdelijke roodheid en zwelling ervaren, maar dit is meestal mild en verdwijnt binnen enkele dagen.

3. Microdermabrasie

Microdermabrasie is een intensieve, niet-invasieve huidvernieuwingsbehandeling waarbij de bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd en de gezonde huidcellen worden gestimuleerd. Het werkt door middel van een machine die kristallen op de huid sproeit en deze vervolgens opzuigt. Deze behandeling is geweldig voor mensen die last hebben van acne, fijne lijntjes en littekens.

4. IPL (Intense Pulsed Light)

IPL, ofwel intens gepulseerd licht, wordt ingeschakeld bij acnebehandelingen, het verwijderen van haar en het verminderen van pigmentvlekken en rode verkleuringen. De behandeling gebruikt verschillende golflengtes van licht om de gewenste huidproblemen aan te pakken. Bij IPL worden kleine flitsjes van licht afgegeven aan de huid om deze te vernietigen, waardoor de huid zichzelf regenereert en vezels, zoals pigment en bloedvaten worden afgebroken.

5. Dermapen Microneedling

Dermapen Microneedling is een natuurlijke en niet-invasieve procedure om de gezondheid van de huid te verbeteren. Hierbij wordt een kleine pen gebruikt met meerdere naalden die de huidlagen kunnen bereiken. Het prikkelt de huid om nieuw weefsel te produceren door de natuurlijke genzingsprocessen van het lichaam te stimuleren. Het is geweldig voor het verminderen van acne littekens, fijne lijntjes, pigmentvlekken, melasma en grove poriën.

https://toskani.nl/