Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Sport

Dit zijn de verschillen tussen paardrijbroeken

Er bestaan een hoop verschillende soorten paardrijbroeken. Elke paardrijbroek heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het uitkiezen van een paardrijbroek bij een ruitersportzaak is dan ook een persoonlijke keuze en hangt voor een groot deel af van je rijstijl. De meest voorkomende paardrijbroeken bevatten een stoffen of lederen zitvlak. Er zijn ook paardrijbroeken met een siliconen zitvlak. In deze blog vertellen we je graag meer over de voor- en nadelen van deze broeken en waar je welke broek het beste voor kunt gebruiken.

Stoffen zitvlak

Paardrijbroeken met een stoffen zitvlak bieden over het algemeen weinig tot geen grip tijdens het rijden. Dit soort broeken worden dan ook vaak gekozen door ruiters die op zoek zijn naar een paardrijbroek die een hoop bewegingsvrijheid biedt. Wanneer je als ruiter vrij ervaren bent en het prettig vindt om zelf te bepalen hoe jij zit op het zadel kan een paardrijbroek met een stoffen zitvlak een goede uitkomst zijn. Dit soort broeken zijn vooral geschikt voor ruiters met een hoop ervaring of voor ruiters die houden van rustig paardrijden.

Leren zitvlak

Wanneer je op zoek bent naar een paardrijbroek die wat meer grip kan leveren is een broek met een leren zitvlak een goede keuze voor jou. Deze broek biedt namelijk de nodige grip tijdens het paardrijden en zorgt ervoor dat je steviger in het zadel blijft zitten. De kans dat je wegglijdt uit het zadel is een stuk minder groot dan bij een paardrijbroek met een stoffen zitvlak. Paardrijbroeken met een leren zitvlak zijn zeker geschikt voor ruiters die op zoek zijn naar een paardrijbroek die grip biedt. Een nadeel van deze paardrijbroeken is dat de bewegingsvrijheid beperkt kan worden door het leer.

Siliconen zitvlak

Als je als ruiter zijnde op zoek bent naar een paardrijbroek die echt veel grip levert, dan is een paardrijbroek met een siliconen zitvlak zeker iets voor jou. Deze paardrijbroeken leveren de beste grip. Naast de goede grip zorgen paardrijbroeken met siliconen zitvlakken ook nog eens voor het nodige comfort. Dit komt doordat de siliconen vrij gemakkelijk meebewegen met de bewegingen die jij maakt tijdens het rijden. Dit is in tegenstelling tot paardrijbroeken met een leren zitvlak. Leer is namelijk wat stugger en kan zorgen voor beperkingen in de bewegingsvrijheid tijdens het rijden. Als je op zoek bent naar een paardrijbroek die zowel goede grip als comfort biedt, dan is een paardrijbroek met een siliconen zitvlak zeker iets voor jou.