Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Gezondheid

Shisha en risico?

Je hoort het steeds vaker en vaker overal om je heen vandaag de dag, laten we even lekker een shisha gaan roken. Ja de shisha heeft flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Uiteraard gaat dit gepaard met kritische blikken omtrent het product dat over is komen waaien uit het Midden-Oosten. De critici zeggen dat het veel te schadelijk is om op de openbare markt te brengen. Het is natuurlijk een vorm van roken, maar hoe slecht is deze vorm van roken nou daadwerkelijk voor je?

 

We zijn natuurlijk allemaal bekend met het roken van sigaretten. Maar als we willen gaan kijken of een shisha nou echt net zo slecht voor je is of misschien zelfs slechter is het handig om eens na te gaan waar de shsiha precies uit bestaat. De waterpijp bestaat uit een basis, dat is de waterpijp vaas. In deze vaas doe je water of een andere vloeistof naar keuze. Daarop zit het stuk van de shisha waar je de tabak plaatst met natuurlijk het welbekende kooltje. Aan de shisha zitten slangen met daarop de waterpijp mondstukjes. Wanneer je begint aan het mondstukje te zuigen komt de rook over het water heen. Dit zal zorgen voor een stuk meer rook dan je normaal gewend bent bij het roken of het zien roken van sigaretten.

 

Maar de vraag is uiteraard, wat zijn nou de daadwerkelijke risico’s van het roken van een waterpijp. Bij een sigaret is gewoon bekend dat er tabak en papier in zit. Daarnaast zitten er ook schadelijke stoffen zoals teer en nicotine in een sigaret. Deze stoffen vind je dus niet terug bij een shisha. Een shisha rook je ook veel minder frequent dan sigaretten waardoor je dus niet verslaafd zal raken.

 

We weten allemaal dat het roken van sigaretten erg ongezond is, nou is shisha roken natuurlijk niet gezond. Het is echter niet ongezonder dan sigaretten roken. Je kunt dus gerust met je maten in het weekend lekker van het roken van een shisha genieten.

Bezoek de website voor : meer informatie