Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Aanbiedingen

Gebruik deze 5 tips na een haartransplantatie voor een spoedig herstel!

Een haartransplantatie zorgt ervoor dat het kale plekken op je hoofdhuid kan verhelpen. Wil jij graag weten wat je wel en niet moet doen na een haartransplantatie voor een spoedig herstel? In deze blog vertellen we wat je kan doen om zo snel mogelijk hiervan te herstellen.

Voorkom beschadiging 

Voorkom dat je je hoofdhuid beschadigd in de eerste 2 weken na je haartransplantatie. Het is absoluut af te raden om in deze periode activiteiten of sporten te beoefenen waarbij de kans groot is dat je je hoofd kan stoten. Ook is het belangrijk om de wonden op je hoofdhuid vrije lucht te geven door geen pet, muts of helm te dragen. Dit zorgt ervoor dat je hoofdwonden beter en sneller zullen herstellen. 

Neem voldoende rust

Zorg dat je in de eerste 10 dagen na je haartransplantatie voldoende rust neemt om je helende wonden beter te laten herstellen. Het is belangrijk om je wonden niet open te krabben, ook al kan het erg jeuken. Het is wel een goed teken als je wonden aan het jeuken zijn. Dit betekent namelijk dat je hoofdhuid aan het genezen is.  

Schoon

Zorg dat je jouw hoofdhuid in de eerste 2 weken goed schoonhoudt om infecties te voorkomen. Dit wil zeggen dat het belangrijk is om je handen vaak te wassen waardoor ze goed schoon blijven.

Rook en drink niet

In de eerste week na je haartransplantatie is het absoluut af te raden om te roken of alcohol te drinken. Het is namelijk slecht voor de genezing van je hoofdwonden op je hoofdhuid. Het eindresultaat van je herstel zal dan negatiever zijn. 

Haarkliniek Omorfy

Heb jij wel eens last van een kale plek, haaruitval of een ongewild litteken op je hoofd? Omorfy kan je hiervoor helpen. Neem een kijkje op de website van Omorfy of neem contact op om erachter te komen hoe jij het beste geholpen kan worden.


https://omorfy.nl/