Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Bedrijven

Het reinigen van je matras voor een heerlijke nachtrust

Gemiddeld wordt er door mensen 8 uur per dag doorgebracht in bed. Na een heerlijke nachtrust kun je weer een hele dag voortborduren op de verzamelde energie. Dit doe je natuurlijk het liefst op een fris matras, maar hoe vaak reinig jij je matras? In een gemiddeld matras leven tussen de 100.000 en 1.5 miljoen huisstofmijten. Een vieze gedachte? Tijd om je matras te reinigen! Naast dat het vlekken, vreemde geurtjes en zorgt voor frisheid, gaat je matras ook veel langer mee. Maar, hoe kun je het beste reinigen en waar moet je beginnen? In dit artikel hebben we een aantal tips voor je opgesomd, zodat jij aan de slag kan met het reinigen van je matras.

Frisse lucht

Helaas is het niet mogelijk om je matras in de wasmachine te proppen, dus zul je even wat werk in de reiniging moeten stoppen. Frisse lucht is een van de beste manieren om vocht en huisstofmijt tegen te gaan en dus om je matras te reinigen. Zorg er dus voor dat je regelmatig je slaapkamer lucht, door het raam open te zetten. Het beste is om je matras elke dag drie keer te laten luchten: in de ochtend, in de avond en voor het slapengaan. Draai ook elke twee tot drie maanden je matras om, om slijtage te verminderen.

Stofzuiger

Een ander effectief middel voor het reinigen van je matras is de stofzuiger. Zo veelzijdig dat het apparaat is, helpt het ook bij het weghalen van huisstofmijt op je matras. Doe dit het liefst wekelijks, wanneer je beddengoed in de wasmachine zit. Je kunt hiervoor gebruik maken van een mondstuk dat speciaal ontworpen is voor meubels.

Reinigingsmiddelen

Een matras reinigen doe je in veel gevallen al met veel frisse lucht en een stofzuiger, maar in een aantal gevallen heb je baat bij speciale reinigingsmiddelen. Denk aan vlekken in het matras die bestaan uit urine, zweet of bloed. Om deze vlekken te verwijderen kun je gebruik maken van azijn, 10% citroenzuur. Dit doe je door een halve liter warm water samen te voegen met een halve liter azijn en 10% citroenzuur oplossing. Let hierbij op goede ventilatie en zorg ervoor dat het water in de emmer zit, voordat je het gaat mengen met het zuur.

https://banklatenreinigen.com/matras-laten-reinigen/