Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Scanning

Het verhaal achter codering

Tegenwoordig gaat het boodschappen doen sneller dan ooit tevoren. Lange rijen bij de kassa zijn namelijk vervangen door een snelle zelfscanservice aan het einde van de winkel, waar je zelf alle producten als ware kassière kan scannen. Producten zonder streepjescode kun je eenvoudig vinden door de productnaam in de zoekbalk in te typen en het wegen van groenten en fruit is allang verleden tijd. Echter, deze streepjescode is niet alleen van belang voor het correct scannen van de boodschappen. De Europese wetgeving verplicht leveranciers namelijk om ieder goed te voorzien van een etiket, met als voornaamste reden: traceerbaarheid.

Het traceren van producten is van groot belang voor de voedselveiligheid. Goederen die een virus met zich meedragen, verkeerd zijn gefabriceerd of een verkeerde samenstelling van chemicaliën bevatten, kunnen door de barcode snel en efficiënt getraceerd worden. Vaak kan dit geschieden aan de hand van een bepaalde cijferreeks of producten met een bepaalde houdbaarheidsdatum, die teruggebracht moeten worden door de consumenten naar de winkel van aankoop. Niet voor niets is het dan ook van groot belang dat het etiket de juiste informatie beschrijft en er geen detail ontbreekt. Koenig en Bauer houdt zich om die reden bezig met het correct coderen van producten en het ontwerpen van harmonische barcodes. Het etiketteersysteem leidt tot nauwkeurige codering en hoge traceerbaarheid van de producten, waardoor wij als betrouwbare en professionele partner worden beschouwd.

Ben jij benieuwd hoe wij te werk gaan met een laser grafeermachine, zou je graag willen weten hoe wij unieke etiketten ontwerpen of ben je geïnteresseerd in een samenwerking met Koenig en Bauer? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons of een bezoekje te brengen aan onze website, zodat wij binnenkort in gesprek kunnen gaan over het codeontwerp en de samenwerking. Wij denken graag met je mee over een authentieke code en harmonisch productontwerp.

Bezoek de website voor : meer informatie