Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Woning en Tuin

Hoe zorg je dat je kind met plezier buitenspeelt?

Buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kleine, dat weet iedereen. Tijdens het buitenspelen ontwikkelt je kind kwaliteiten zoals rennen, springen, graven en fantaseren. Het maakt je kind sterker en slimmer, maar ook socialer. Het speelt namelijk niet in zijn eentje buiten. Helaas is er in de meeste gemeenten steeds minder ruimte voor kinderen. Speelplaatsen trekken hangjongeren aan, dus worden die plekken weggehaald. Ook hebben we de ruimte vaker nodig voor nieuwbouw.

Hoe stimuleer je je kind om buiten te spelen als er geen speeltuintjes zijn te vinden? Heb jij zelf een grote tuin, dan kun je die in een eigen speelparadijs veranderen! In dit blog ontdek je het belang van buitenspelen en vertellen we hoe je je tuin opleukt met meubels van steigerhout van Van Londen.

Wat zijn de voordelen van buitenspelen?

  • Kinderen die veel tijd in de natuur spenderen, komen minder vaak bij de huisarts;

  • Kinderen die veel tijd in de natuur spenderen, leren meer respect voor dier en natuur aan;

  • Kinderen die veel buitenspelen, slapen meestal beter;

  • Kinderen die buitenspelen, vertonen creatiever speelgedrag;

  • Kinderen die veel buiten zijn, hebben over het algemeen een sterker gebit en sterkere botten;

  • Kinderen die veel buitenspelen, ontwikkelen zich beter op cognitief, creatief, sociaal-emotioneel en motorisch gebied.

Hoe maak je van je tuin een speelparadijs?

Zelfs de meest fanatieke binnenzitter gaat liever naar buiten als de tuin er uitnodigend uitziet. Daarom raden we meubels van steigerhout aan. Steigerhout is een robuuste, duurzame en sterke soort hout die het in iedere weersomstandigheid goed doet. Het steigerhouten speelhuis van VanLonden.com is voor je kind een pareltje. Dit speelhuis heeft een glijbaan en een schommel die uitnodigen tot bewegen. Ook prikkelt het huis de fantasie van je kleine en zijn vriendjes. Piraatje, prinsje en prinsesje en vadertje en moedertje worden extra leuk.

Is buitenspelen in de regen gezond?

Wat voor weer het ook is, kinderen kunnen altijd naar buiten. Kleed je kind op de juiste manier aan en het is tegen regen, sneeuw en kou opgewassen. Bedenk je alleen wel dat kinderen het voorbeeld van ouders overnemen. Alleen zeggen dat je kleine naar buiten moet, is dan ook niet voldoende. Ga ook zelf bij minder goed weer gewoon de tuin in. Een mooie overkapping en een loungebank van steigerhout zorgen ervoor dat je comfortabel en beschut kan zitten, terwijl je kind zich heerlijk vermaakt. Heb je in de tuin weinig ruimte? Ga dan met je kind naar het bos, het lokale schoolplein of een park. Ook op een schoolplein doet een steigerhouten speelhuis het goed, dus misschien kun je dit aan een leerkracht aanraden.

Wil je meer weten over steigerhouten tuinmeubelen? Ga dan naar VanLonden.com en doe inspiratie op.

 

https://vanlonden.com/