Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Woning en Tuin

Vloerisolatie combineren met vloerverwarming of niet?

Indien het moment is aangebroken om je woning (beter) te gaan isoleren is het niet meer dan logisch dat er hiervoor gekeken dient te worden in de richting van verschillende onderdelen van het pand. Om te beginnen kan je hierbij een blik werpen op het dak en de muren, maar wat bovendien ook te denken van de vloer? Het plaatsen van vloerisolatie wordt in de praktijk nog steeds vaak bestempeld als iets wat eigenlijk eerder overbodig is… maar dat is zeker niet juist. In het bijzonder het feit dat er vandaag de dag zeer vaak voor wordt gekozen om gebruik te maken van vloerverwarming in een woning zorgt ervoor dat het voorzien van isolatie erg belangrijk is geworden. We laten je er alles over ontdekken middels de onderstaande informatie. 

Wat kan je verwachten van vloerisolatie?

Heb jij er ook voor gekozen om vloerisolatie te gaan voorzien in je woning? Dan zal duidelijk worden dat dit er niet alleen maar voor zal zorgen dat je kan rekenen op een extra warmtebesparing in huis. Een ander voordeel dat hieraan verbonden is heeft te maken met het wooncomfort waarvan sprake is. Door het isoleren van je vloer zorg je er immers in de praktijk voor dat je altijd kan rekenen op een lekker aangenaam warme vloer wat nog eens zoveel leuker is om er overheen te lopen. Bovendien kan het isoleren van de kruipruimte in je woning er ook nog eens voor zorgen dat heel wat overlast door vocht tegen kan worden gegaan. Het spreekt voor zich dat ook dit een niet onbelangrijk gegeven is om aandacht aan te besteden. 

Vloerisolatie is extra belangrijk bij vloerverwarming 

De vraag wordt in de praktijk bijzonder vaak gesteld of je de mogelijkheid hebt om vloerisolatie te gaan combineren met vloerverwarming of niet. In principe is dat zeker mogelijk en eigenlijk bovendien zelfs zeer sterk aan te raden. Je moet er immers in de praktijk rekening mee houden dat er bij de aanwezigheid van vloerverwarming sprake is van warme lucht die ontstaat aan de vloer en dus met andere woorden niet hoger in de woning. Dat kan als gevolg hebben dat het niet isoleren van de vloer de warmte meteen los zal laten naar buitenaf. Op deze manier kan je geconfronteerd worden met heel warmteverlies wat uiteraard niet echt de bedoeling kan zijn. 

Een meerwaarde op verschillende vlakken

Kies je voor de plaatsing van vloerisolatie? Dan zal je kunnen vaststellen dat er op verschillende vlakken een niet onbelangrijke meerwaarde zal kunnen worden gecreëerd. De belangrijkste meerwaarde zal je ervaren op het ogenblik dat je de energiefactuur zal waarnemen. Het isoleren van niet alleen de vloer, maar ook andere onderdelen zoals bijvoorbeeld de muren en dakisolatie zorgt er in de praktijk dan ook voor dat je kan rekenen op de meest indrukwekkende besparing. 

Beslis je op een zeker ogenblik om je huis te gaan verkopen en heb je er eerder reeds voor gekozen om vloerisolatie te voorzien? Dan spreekt het voor zich dat dit de verkoopprijs van je pand in de praktijk eigenlijk ook alleen maar ten goede zal komen. Vanuit dit perspectief is je vloer isoleren dan ook altijd een investering die zichzelf zal terugverdienen.