Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Hobby en vrije tijd

Is het luchtbuks schieten iets voor jou?

Met een luchtbuks achter in je eigen tuin schieten is een leuke hobby. Je moet je daarbij wel aan een aantal belangrijke regels houden. De schietbaan die je in je tuin hebt, moet vrij zijn van mens en dier. Ook moet je zeker weten dat als je aan het schieten bent er niemand in de schietlijn kan komen. Het doel dat op een multiplex plaat van 2 cm dik moet zijn bevestigd, moet een grootte hebben van 1 x 1 meter. Met zo’n multiplexplaat weet je zeker dat je de plaat niet mist. Wanneer je de plaat gemonteerd hebt, neem je een vel A4 papier. Daarop teken je het doel dat je moet raken. Het vel papier plak je op het midden van de multiplexplaat. Op ongeveer 10 meter afstand plaats je een tafel of werkbank waarop je een zandzak legt. Wanneer je gaat schieten moet je de voorzijde van de luchtbuks op de zak zand laten rusten. Daarna kun je de buks spannen, maar je moet er nog wel op letten dat hij tijdens dit gebeuren nog op de veiligheidsvergrendeling “Safe” staat. Daarna kun je schieten. Schiet nooit op vogels en dergelijke. Je kunt ze een groot letsel aanbrengen en dat wil je toch niet?

Is het iets voor jou?

Op de vraag of luchtbuks schieten iets voor jou is, kan alleen jij zelf antwoord geven. Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je al enige affiniteit met de schietsport en luchtbuksen hebt. Heb je dat nog niet, maar wil je wel de hobby ontdekken? Schrijf je in op een forum voor liefhebbers, ga eens langs bij een erkende wapenhandel, lees informatie op het internet of ga mee met een proefdag bij de lokale vereniging. En zet voor jezelf op een rijtje waarom dit voor jou de perfecte hobby is, en waarom niet.

Luchtbuks kopen

Wanneer je een luchtbuks gaat kopen is het belangrijk om je goed te laten informeren door een gespecialiseerde wapenhandel. Win van te voren informatie in over de eigenschappen van elk soort en merk buks. Zo vind je gegarandeerd een luchtbuks waar je jarenlang plezier van kan hebben. Zaken om rekening mee te houden zijn bijvoorbeeld het type buks (bijvoorbeeld pcp, knikbuks etc.), maar ook de technische eigenschappen spelen een belangrijke rol. Denk hierbij aan zaken als de looplengte, het aantal joules (schietkracht), het kaliber, het gewicht van de buks en eventuele meegeleverde accessoires. Ook qua merken is er veel keuze, dus bedenk van te voren goed wat je zoekt. Ook kan je zelf inspiratie op internet opdoen. Er zijn namelijk tal van websites met een groot aanbod aan luchtbuksen (en informatie over het assortiment). 

Hoe dan ook, geniet van de hobby luchtbuks schieten, maar houd je wel aan de regels en houdt het veilig. Veiligheid staat altijd op één wanneer het luchtbuksschieten betreft.