Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips om leer mooi te houden

Lederen kleding en schoenen zijn altijd populair. Niet alleen vinden mensen de kleur en het materiaal erg fijn aanvoelen, maar je kan er ook nog eens lang van genieten. Mits je het leer uiteraard goed onderhoudt. Het onderhoud van leer is dan ook één van de belangrijkste dingen om leer eindeloos mee te laten gaan, maar hoe doe je dat eigenlijk? Leerverfshop legt het je uit en biedt je de juiste producten van hoge kwaliteit om dit te doen.

Allereerst is het belangrijk dat het leer soepel blijft, wat je kan bewerkstelligen door het gebruik van olie of wax. Als je wil dat jij lekker kan blijven lopen op je lederen schoenen, kun je deze hiermee insmeren. Echter, ook je lederen jas of motorbroek kun je op deze manier flexibel houden. Dit heeft ermee te maken dat leer een natuurlijke stof is en dus een soort voedingsbodem nodig heeft om zijn soepele structuur te behouden. Maak je er dus niet makkelijk vanaf en smeer het leer in!

Ten tweede is the key to success met leer om ze op de juiste manier te behandelen, wanneer je het opnieuw gaat verven. Of je nu een leren bank verven gaat of van plan bent om suede laarzen verven, voorbehandeling met aceton en nabehandeling met een finisher zijn essentiële stappen in het leerverfproces. De voorbehandeling heeft namelijk invloed op de mate waarin de leerverf hecht aan het leer, terwijl de nabehandeling de beschermlaag van het oppervlak beïnvloedt.

Tot slot kun je jouw lederen objecten nieuw leven inblazen door het leer te poetsen met crème, zodat de doffe kleur van het leer weer glans krijgt. Op die manier kun jij genieten van je lederen object alsof het weer nieuw is! Zolang je deze stappen blijft volgen en de tips van Leerverfshop bekijkt, zal het leer niet verouderen.

Bezoek de website voor : meer informatie