Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Zakelijk

Nieuwe kansen voor bouwsector

Als opdrachtgever van een groot bouwproject wil je natuurlijk altijd zo goed mogelijk het eindresultaat voor ogen zien. Nu was het altijd erg moeilijk om dit gedetailleerd te doen. Je kon weliswaar met een computeranimatie de realiteit zo dicht mogelijk benaderen maar toch vonden veel opdrachtgevers nog niet helemaal ideaal.

Met de opkomst van de 3D printer worden er echter nieuwe kansen geboden voor de bouwsector. Gelukkig ziet een groot deel van deze sector dit zelf ook in want meer dan 25 procent van de bouwsector ziet 3D-printen als kans. Deze groep bestaat voornamelijk uit architecten die de 3D printer willen gaan gebruiken om maquettes te printen. Met behulp van een 3D printer kan elk detail van het geplande eindresultaat makkelijk getoond worden. Hiermee  kan de opdrachtgever van een bouwproject zoveel mogelijk tegemoet gekomen worden.

Naast dat de bouwsector kansen ziet om met behulp van de 3D printer het eindresultaat beter te visualiseren ziet zo’n 20 procent ook in dat je met de 3D printer kleine bouwonderdelen kunt produceren. Al in verschillende branches worden er onderdelen gefabriceerd met behulp van een 3D printer, net zoals dat er QR codes geproduceerd worden met een QR code printer. Zo wordt er in de luchtvaartindustrie gewerkt met vliegtuigen die gedeeltelijk bestaan  met uit de 3D printer geproduceerde onderdelen. Deze onderdelen zijn lichter en daarnaast ook goedkoper om te produceren. Ook in de medische branche maakt men al gebruik van de 3D printer. Zo is er bijvoorbeeld al eens bij een persoon een nieuwe schedel , geproduceerd door een 3D printer, geplaatst. In de industriële branche wordt er juist weer veel gewerkt met een ander type printer: de Hot Foil printer.  Deze printer heeft ook voor veel innovatie gezorgd maar van de 3D printer gaan we nog veel meer horen.

 

 

 

Bezoek de website voor : meer informatie