Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Mobiliteit

Snel je kinderen naar school met een handige moederfiets

 

Alle moeders kennen het wel. De boodschappen moeten mee, jijzelf en je kind. Hoe dan?! De moederfiets lost dit op. Deze fiets is ontzettend populair geraakt de afgelopen jaren. Wilt u er zelf een aanschaffen en uw kinderen snel en gemakkelijk naar school brengen? Denk bij het kopen dan aan deze tips. 

Lage instap

De moederfiets beschikt over een lagere instap. Dit zorgt ervoor dat de mama’s alle ruimte hebben om makkelijk op- en af te stappen. 

Stuur

Ook beschikt de moederfiets over extra veel ruimte tussen het zadel en het stuur. Dit is niet alleen voor gemak bij het op-en afstappen, maar het is ook veiliger als er een noodstop wordt gemaakt. Er bestaan hele brede sturen en ook verstelbare sturen. Als een hele nieuwe fiets aanschaffen niet binnen het budget valt, is een speciaal moederstuur bevestigen ook een optie. 

Stuurslot

Met een stuurslot is een vervelend stuur dat alle kanten op gaat verleden tijd. In sommige gevallen kiept de fiets ook nog eens naar voren door het gewicht dat aan de voorkant zit. Om deze redenen beschikken alle moederfietsen tegenwoordig over een stuurslot waarmee het stuur vast kan worden gezet als je stil staat. 

Standaard

Een van de handigste snufjes van de moederfiets, die zeker niet moet worden onderschat, is de standaard. De tweepotige standaard zorgt voor de perfecte stabiliteit waarmee je gemakkelijk uw kind zonder poespas in het zitje zetten. De boodschappen in- en uitladen gaat met de standaard ook heel gemakkelijk. 

Zitjes

De moederfiets is ontworpen om voor en achter een fietsstoeltje te kunnen bevestigen, aangezien een kind na een jaar of twee naar achteren verhuist. Tot 15 kilo is een kind voorop te vervoeren, hierna is het verstandiger om uw kind achterin in een stoeltje te zetten. Het is belangrijk dat uw kind rechtop en stabiel kan zitten in het stoeltje en vastgegespt kan worden met een gordel. Zodat de voeten niet tussen de spaken komen, bestaan er jasbeschermers.