Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Woning en Tuin

Uw achtertuin ontwerpen

Laat uw achtertuin ontwerpen door iemand die daar verstand van heeft. Een hovenier of een tuinarchitect zijn vaak de aangewezen personen voor het ontwerpen van een achtertuin. Met de kennis en ervaring die zij gedurende de jaren hebben opgedaan kunnen zij van iedere tuin een droomtuin maken. Het is verstandig om het ontwerpen van een achtertuin aan zo’n specialist over te laten. Het ontwerpen van een achtertuin brengt namelijk allerlei complexiteiten met zich mee waar goed over nagedacht moet worden. Zelf een achtertuin ontwerpen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, maar de kans is dan groot dat de achtertuin er op papier mooier uitziet dan deze in de praktijk zal zijn. Er bestaat daarnaast een grote kans dat u met allerlei problemen geconfronteerd wordt wanneer de tuin eenmaal is aangelegd. Deze problemen verhelpen zullen geld gaan kosten. Bespaar dus niet op het ontwerp voor uw achtertuin en doe het in een keer goed!

Welke elementen vindt u voor uw achtertuin belangrijk?

Het is belangrijk om allereerst goed na te denken over de zaken die u voor uw achtertuin belangrijk vindt. Richt u daarna op de zaken die u vooral mooi vindt. Moet de achtertuin een moderne sfeer uitstralen of houdt u meer van een klassieke stijl? Denk ook aan zaken als het loopcomfort. Grind heeft een minder hoog loopcomfort dan bijvoorbeeld tuintegels en daarnaast is een grindpad moeilijker te onderhouden dan tuintegels.

Welk budget heeft u voor uw nieuwe achtertuin beschikbaar?

Voordat u een achtertuin laat ontwerpen is het belangrijk om in kaart te brengen welk budget u voor het ontwerp vrij kunt maken. Daarnaast is het zaak om voor het aanleggen van uw nieuwe achtertuin een budget vrij te maken. Door deze twee budgetten bij elkaar op te tellen weet u wat zowel het ontwerpen als het aanleggen van de tuin mag gaan kosten. Wij kunnen het aanraden om daarbij een extra marge van 20% op te tellen zodat u eventuele onvoorziene zaken ook kunt dekken.

Hoe kunt u goedkoop een achtertuin ontwerpen? 

Het laten ontwerpen van een achtertuin kan erg duur zijn. Zeker wanneer u daar een bekende tuinarchitect voor inhuurt. Een goedkoop tuinontwerp is echter ook mogelijk. De meeste  tuinarchitecten en hoveniers hebben vaker achtertuinen ontworpen. Zo’n tuinontwerp kan prima hergebruikt worden. Vraag de hovenier of de tuinarchitect of zij een ontwerp hebben liggen die hergebruikt mag worden. Na wat kleine aanpassingen kan het ontwerp dan al snel klaar zijn en heeft u behoorlijk wat kosten kunnen besparen.

Bezoek de website voor : meer informatie