Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Eten en drinken

Waar rekening mee houden bij een professionele frietsnijder kopen?

De kans is ongelofelijk groot dat je in je eigen, persoonlijke keuken beschikt over een frietsnijder. Door gebruik te maken van een dergelijk handig toestelletje zorg je ervoor dat het manueel snijden van frietjes definitief tot het verleden behoort. Niet alleen bij je thuis in de keuken, maar zeker ook in een horecazaak is het zo dat een snijder zeker en vast niet mag ontbreken. Wel dient er bij het kopen van een professioneel exemplaar rekening te worden gehouden met verschillende belangrijke aandachtspunten waar je voor thuisgebruik geen aandacht aan moet schenken. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Lees dan vooral even snel verder!

Het verschil tussen een standaard en een professionele frietsnijder

Wanneer we even de situatie in de praktijk gaan bekijken kunnen we vaststellen dat er in een particuliere keuken doorgaans gebruik wordt gemaakt van een snijder die is gemaakt van (hard) plastic. In principe is dat geen probleem en zal een dergelijke frietsnijder ruim voldoen aan de vooropgestelde verwachtingen. Dit gezegd hebbende geldt dit niet voor het gebruik in een professionele omgeving zoals bijvoorbeeld een horecazaak. In dat geval zal je kunnen vaststellen dat een compleet ander materiaal kan zijn vereist. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan RVS. 

Voor een professionele snijder geldt dat er omwille van verschillende redenen wordt gekozen voor het gebruik van RVS. In eerste instantie staat dit materiaal er natuurlijk om bekend ongelofelijk kwalitatief te zijn. In vergelijking met een snijder gemaakt van plastic zal ze dan ook gegarandeerd een flink stuk langer meegaan. Daarnaast ligt ook de verwerkingscapaciteit van dergelijke frietsnijder een flink stuk hoger. Hierdoor weet ze perfect tegemoet te komen aan de eisen die gelden voor een professionele omgeving. Tel daar ook nog eens bij op dat RVS bekend staat als één van de meest hygiënische materialen op de markt en je zal direct kunnen concluderen dat deze keuze ook voor de snijder in jouw horecazaak al snel zal zijn gemaakt.

Welke dikte van frieten moet de frietsnijder kunnen snijden?

Je moet er bij het kopen van een frietsnijder ook altijd rekening mee houden dat er verschillende diktes van frieten bestaan. Hierbij maken we onder meer een onderscheid tussen deze opties:

  • Frietjes met een dikte van minder dan 5 mm; 

  • Frietjes van zo’n 6 à 7 mm; 

  • Frietjes van zo’n 8 à 9 mm;

  •  Frietjes van zo’n 10 à 11 mm; 

  • Frietjes van zo’n 12 à 15 mm;

Het spreekt voor zich dat je er als horecazaak volledig zelf voor kan kiezen welke dikte van frieten je precies gaat serveren. Je dient er alleen rekening mee te houden dat niet zomaar elke snijder perfect in staat is om elke gewenste dikte te maken. Dit is dus wel een belangrijk aandachtspunt.

Keuze tussen een elektrische en een manuele frietsnijder

Last but not least kan je er ook altijd voor kiezen om gebruik te maken van een elektrische snijder in je horecazaak. Op deze manier hoef je geen enkele handeling meer zelf uit te voeren. Let wel, indien je kiest voor het kopen van een frietsnijder die elektrisch werkt spreekt het voor zich dat er extra nadrukkelijk stil moet worden gestaan bij de capaciteit van het apparaat.