Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom etiketten verwijderen en de beste producten daarvoor

Het verwijderen van etiketten is een veelvoorkomende taak die op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, maar vaak complexer blijkt te zijn. Of je nu etiketten van glas, plastic, metaal of hout wilt verwijderen, het proces kan variëren afhankelijk van het materiaal en de kleefkracht van het etiket. In deze blog bespreken we waarom verwijderbare etiketten belangrijk zijn en welke producten het beste werken om deze taak effectief en zonder schade uit te voeren.

Waarom etiketten verwijderen?

Het verwijderen van etiketten kan om verschillende redenen belangrijk zijn, afhankelijk van de context en de specifieke behoeften. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen:

Hergebruik van verpakkingen

Een van de belangrijkste redenen om etiketten te verwijderen is om verpakkingen opnieuw te kunnen gebruiken. Of je nu glazen potten wilt hergebruiken voor het bewaren van voedsel of plastic containers voor huishoudelijke doeleinden, het verwijderen van het oude etiket is essentieel om een schone en esthetische uitstraling te behouden.

Recycling

Voor recyclingprocessen is het vaak noodzakelijk om etiketten te verwijderen. Etiketten en hun lijmresten kunnen de recyclingmachines beschadigen of het recyclingproces verstoren, vooral als ze van niet-recyclebare materialen zijn gemaakt. Het verwijderen van etiketten draagt bij aan een efficiënter en effectiever recyclingproces.

Esthetiek en netheid

Esthetische redenen spelen ook een rol. Wanneer je oude etiketten verwijdert, zorg je ervoor dat hergebruikte items er netjes en verzorgd uitzien. Dit is vooral belangrijk voor ambachtsprojecten, decoratieve doeleinden of als je producten wilt presenteren of verkopen.

Veiligheid

In sommige gevallen is het verwijderen van etiketten een kwestie van veiligheid. Etiketten kunnen belangrijke veiligheidsinformatie verbergen of verwarring veroorzaken over de inhoud van een container. Dit is met name relevant in de voedings- en chemische industrie, waar duidelijke etikettering essentieel is.

De beste producten voor het verwijderen van etiketten

Het verwijderen van etiketten kan soms frustrerend zijn, vooral als er kleverige resten achterblijven. Gelukkig zijn er verschillende producten beschikbaar die deze taak eenvoudiger en efficiënter maken. Hier zijn enkele van de beste producten voor het verwijderen van etiketten:

1. Goo Gone

Goo Gone is een van de meest populaire producten voor het verwijderen van kleverige resten. Het is effectief op verschillende oppervlakken, waaronder glas, plastic, metaal en hout. Goo Gone werkt door de lijm op te lossen, waardoor het etiket gemakkelijk kan worden afgepeld. Het is eenvoudig in gebruik: breng de vloeistof aan op het etiket, laat het een paar minuten inwerken en veeg het vervolgens weg met een doek.

2. WD-40

Hoewel WD-40 vooral bekend staat als een smeermiddel, is het ook zeer effectief bij het verwijderen van etiketten. De olieachtige samenstelling helpt de lijm op te lossen en maakt het verwijderen van het etiket eenvoudiger. Spuit WD-40 direct op het etiket, laat het een paar minuten intrekken en verwijder het dan met een doek of een schraper.

3. Azijn en bakpoeder

Voor een meer natuurlijke benadering kun je een pasta maken van azijn en bakpoeder. Dit mengsel is effectief bij het verwijderen van etiketten en is veilig voor gebruik op de meeste oppervlakken. Breng de pasta aan op het etiket, laat het enkele minuten zitten en schrob het vervolgens weg met een spons of doek.

4. Haarföhn

Een haarföhn kan wonderen doen bij het verwijderen van etiketten van oppervlakken zoals glas en plastic. Door warmte toe te passen, wordt de lijm zachter en gemakkelijker te verwijderen. Houd de föhn ongeveer 30 seconden op het etiket en probeer het dan af te pellen. Voor hardnekkige resten kun je de procedure herhalen.

5. Isopropylalcohol

Isopropylalcohol, ook bekend als ontsmettingsalcohol, is een veelzijdig oplosmiddel dat effectief is bij het verwijderen van lijmresten. Het droogt snel en laat geen residu achter. Breng de alcohol aan op een doek of wattenschijfje en wrijf over het etiket totdat het loskomt.

6. Natuurlijke olie

Keukenoliën zoals olijfolie of kokosolie kunnen ook helpen bij het verwijderen van etiketten. Olie maakt de lijm zachter, waardoor het etiket gemakkelijker loskomt. Breng de olie aan op het etiket, laat het een paar minuten zitten en wrijf het dan weg met een doek. Deze methode is vooral geschikt voor delicate oppervlakken waar je geen agressieve chemicaliën op wilt gebruiken.

7. Magic Eraser

Een Magic Eraser is een veelzijdige schoonmaaktool die ook nuttig kan zijn bij het verwijderen van etiketten. Het schurende oppervlak helpt bij het wegschuren van lijmresten zonder het onderliggende materiaal te beschadigen. Bevochtig de Magic Eraser en wrijf over het etiket om het te verwijderen.

 

https://www.one2id.com/