Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Wat is outplacement en welk outplacementbureau schakel je in?

Wanneer een werkgever outplacement inkoopt voor een ontslagen medewerker spreken we vaak over goed werkgeverschap. Maar wat is outplacement nu precies en welk outplacement bureau schakel je in?

Wat is outplacement?

Outplacement is het geheel aan diensten dat wordt ingezet door een gespecialiseerd bureau om een ontslagen werknemer te begeleiden naar een nieuwe betrekking bij een andere werkgever. Met outplacement vindt de medewerker vaak een baan die beter past en duurzamer is. Outplacement biedt vaak een oplossing bij reorganisaties, arbeidsconflicten en wanneer een functie niet meer past bij een werknemer. Ook andere redenen kunnen ten grondslag liggen aan outplacement. Soms is het ook gewoon het beste om afscheid van elkaar te nemen. Werkgevers laten hiermee zien dat ze betrokken zijn bij de medewerkers die ze ontslaan en de medewerker zelf voelt zich vaak gesteund en zal met minder boosheid of zelfs positief de organisatie verlaten.

Kosten outplacement

De kosten voor outplacement worden meestal gedragen door de werkgever die de werknemer ontslaat. Soms worden de kosten betaald uit de transitievergoeding. De hoogte van de transitievergoeding kun je hier berekenen.

Het vinden van een outplacement bureau

Jet kan lastig zijn een goed outplacement bureau te vinden. Stel dat een werkgever outplacement in Den Haag wil inkopen, dan heeft hij keuze uit heel veel outplacement bureaus. Zoveel zelfs dat hij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zijn er ook startpagina’s over outplacement en speciale websites waar je meerdere outplacement offertes kan aanvragen. Pas wel op met websites waar je outplacement bureaus kunt vergelijken en je gratis advies krijgt. Meestal is het advies dat je wordt doorverwezen naar een aangesloten outplacement bureau wat heeft betaald voor de lead. En dat is zeker niet altijd het beste bureau!

Het is dan ook aan te raden meerdere offertes aan te vragen en als werkgever contact op te nemen met de bureaus die hebben geoffreerd. Vraag om uitleg en lees de algemene voorwaarden van het bureau waarmee je als werkgever uiteindelijk in zee gaat.

 

https://www.outplacementverzekering.nl