Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Zakelijk

Wat te doen tegen examenstress

Als je een examen hebt komt er flink wat gezonde spanning bij kijken. Voor sommige is deze spanning echter zo groot dat ze door die spanning fouten maken die ze normaal gesproken niet zouden maken. Examenstress is nooit leuk, hier zijn wat tips die jij kan volgen om examenstress tegen te gaan. 

 

 

Tips tegen examenstress

Van de stress word je al snel onzeker. Wat mensen vaak doen is dat ze in de nacht ook vaak blijven doorleren en zo minder slaap krijgen. Dit is iets wat je niet moet doen! Je hebt je slaap nodig om voldoende bij de les te zijn en je te kunnen concentreren. Een ander ding dat je kan doen is om over je stress en spanningen te praten. Stress komt bij iedereen wel voor en iedereen heeft wel een keer stress gehad voor een examen of toets. Het helpt om met andere hierover te praten. Loop er niet mee rond, maar praat erover. Je zult merken dat je je een stuk beter zal voelen. 

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste. Iedereen maakt fouten want fouten maken is menselijk. Sta jezelf toe om fouten te maken. Iedereen maakt fouten, dus waarom zou jij geen fouten mogen maken? Als je een foutje maakt betekent dit niet dat je automatisch een onvoldoende krijgt.  

Heb je je examen of toets gehaald? Gun jezelf dan een beloning, bijvoorbeeld met lekker eten, of een leuk uitstapje met vrienden.