Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Eten en drinken

Wat zijn biologisch afbreekbare koffiecups?

Vandaag de dag staat het milieu meer centraal dan ooit tevoren. Een groot deel van milieu vervuiling komt door de verbranding van aardstoffen zoals aardolie, aardgas en fossiele brandstoffen maar door de verbranding van niet afbreekbare producten zoals bijvoorbeeld; koffiecups. Gelukkig zijn er veel bedrijven die net als de Koffiejongens 100% milieuvriendelijke producten produceren. In deze blog kom je alles te weten over biologisch afbreekbare koffiecups.

De verpakking

Het kartonnen verpakkingsmateriaal dat gebruikt voor het maken van de koffiecups is FSC gecertificeerd. FSC gecertificeerd wil zeggen dat de bomen die gebruikt worden voor het maken van de cups duurzaam beheerd worden. Zo wordt er voor elke boom die er wordt omgekapt een nieuwe geplant. Op deze manier gaan er netto gezien geen bomen en daarmee bosgebieden verloren. Het karton waar de cups van zijn gemaakt is 100% biologisch. De cups lossen al binnen 3 weken op. Dat is sneller als een bananenschil. Je kunt de cups dus gewoon in je GFT-bak gooien of gebruiken als compost. Het koffiedik dat achterblijft in de cups is namelijk voedingsrijk. Je plantjes zijn er dol op!

De bezorging

Wil je Nespresso cups bestellen? Bij de Koffiejongens wordt je bestelling te voet of met de fiets bezorgd. Geen onnodige benzine of diesel verbranding en dus ook geen CO2 uitstoot tijdens je bestelling. Een hoge CO2 gehalte laat de aarde opwarmen met als gevolg dat ijskapen en andere natuurgebieden van dieren verloren gaan. De verbranding van grondstoffen zijn een van de grootste vervuilers van het milieu. Niet alleen de cups zijn milieuvriendelijk maar ook de bezorgservice!

Gecertifieerde koffie

Als kers op de taart is de koffie gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk. Dat wil zeggen dat je, door deze koffie te drinken, bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Ook weet je zo ook zeker dat jouw koffie geteeld is met respect voor de natuur.

https://dekoffiejongens.nl/