Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Bedrijven

De constructie van een rieten dak

Een rieten dakbedekking is niet meer zo brandgevaarlijk als in het verleden. Je ziet ook steeds vaker dat huiseigenaren investeren in een rieten dak. In het verleden was er een grote kans op brandgevaar maar nu er een nieuw constructie is ontwikkelt is er een minimale kans. Met de oude constructie was dat wel het geval en dit is dan ook de reden dat het niet meer door de keuring heen komt, toen werd de onderkant van het rieten dak open gelaten en het riet werd op het hout gebonden. Daarnaast is het nadeel bij de oude constructie dat de verzekeringskosten een stuk hoger liggen. 

Er zijn een aantal verschillen tussen de oude en de nieuwe rieten dak constructie. Zo wordt het dak door isolerende platen afgedekt en het riet wordt daaraan vast geschroefd. Op deze manier wordt het riet goed vastgezet zodat het intact blijft. Door de aangebrachte isolerende platen wordt de warmte in het huis langer vast gehouden en de kou van buiten kan niet naar binnen. De nieuwe constructie die wordt toegepast is een stuk veiliger dan de oude, door de gesloten dakconstructie kan er bijna geen zuurstof worden doorgelaten. Als er geen zuurstof is kan er geen brand ontstaan en als er vuur is duurt het een stuk langer voordat het is overgeslagen naar andere materialen of ruimtes. 

Het is belangrijk om het rietdekken uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Je hebt dan de zekerheid dat dit goed wordt uitgevoerd, door de kennis waarover zij beschikken kunnen zij rekening houden met de brandveiligheid. De kosten die daarvoor worden verekent zijn een stuk hoger dan als je het zelf doet, maar het nadeel is dat je niet de juiste kennis heb en een stuk langer er over doet. Nadat het riet is aangelegd door een profesioneel bedrijf kunnen zij de juiste informatie en advies geven over het plegen van onderhoud.

Bezoek de website voor : meer informatie