Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Woning en Tuin

Deurklink klassiek – geef rijkdom de hand

Er zijn nogal wat interieurstijlen maar een van de grote spelers is echt wel de klassieke stijl. Klassiek heeft z’n waarde al eeuwenlang bewezen. Steeds vallen mensen weer terug op de ritmiek en de uitbundige schoonheid van deze stijl die ooit voorname paleizen en herenhuizen karakter gaf. En dat tot in de finesses. Tot en met de laatste deurklink klassiek in stijl gehandhaafd. Maar wat is nu eigenlijk een klassiek interieur?

Cachet en luxe

Chic is de essentie van elke klassieke woonstijl. De luxe overvalt je gewoon. Of je interieur nu in barok is gemodelleerd of in brocante, dus meer vintage, je voelt je er de koning te rijk in. Natuurlijk hoort goud in het klassieke kleurenpalet, net als bordeauxrood en koninklijk blauw. De materialen zijn luxe: marmer, zilver, fluweel, alles wat maar rijkdom uitstraalt. Her en der in het interieur sieren weelderige ornamenten. Op sokkels en halve pilaren tronen mooie sculpturen. De plafonds zijn van decoratief gips en tegen de muren pronkt antiek. Vrij donker parket ligt onder je voeten. De klassieke stijl in een notendop.

Deurklink klassiek in de woning

Zeker bij een klassieke stijl steekt het nogal nauw met je deur- en raambeslag. En vooral met je deurklinken want die vallen het meeste op in de deurvlakken. Nu kan het zijn dat je je woonruimte fraai aangekleed hebt in klassieke stijl, maar helemaal niet aan je deurkrukken hebt gedacht. Deurklink klassiek toevoegen? Is dat wel nodig? Nou, in de rijke ornamentiek van je klassieke interieur hoort ook zeker de deurklink een plekje te krijgen. Die moet niet als een vlag op een modderschuit staan. Het is dan ook handig je deurkrukken eens goed te bekijken. Passen die wel in je interieur? Drie op één dat ze detoneren. Of, mochten ze wel passen, dat ze vaal zijn, beschadigingen hebben of net wat te klein zijn uitgevoerd voor je paneeldeuren. 

Het monteren is een eitje

Het vervangen van deurklinken is een piece of cake. Per deurkruk ben je maar een paar minuutjes bezig met het afhalen van een oude en het opzetten van een nieuwe kruk. Een paar schroefjes en een schroevendraaier, meer heb je vaak niet nodig. Wat wel iets meer tijd kost is de zoektocht naar een mooi model deurklink klassiek uitgevoerd. Je gaat natuurlijk alleen voor het allerbeste want je gaat heel veel jaren tegen je nieuwe klinken aankijken. 

Deurklink klassiek in vele vormen

Klassieke deurklinken passen ook goed in jaren dertig huizen. Daar zie je vaak mat nikkelen krukken met zwarte deurgrepen in ton model. Ook nikkelen of messing deurkrukken in half sabel model doen het goed. Wil je het een beetje nonchalant houden, dan kun je terecht bij de ovale eivormige knopkrukken van porselein en ivoor. Iets verhevener komt een messing deurkruk over met rechte grepen. Wat altijd opvalt bij een deurklink klassiek ontworpen, dat is de esthetiek en de sfeervolle uitstraling. Rechttoe-rechtaan zoals bij een minimalistische kruk, dat is er niet bij voor de klassieke kruk. Ook de soliditeit is een kenmerk. Je hebt echt iets vast als je een deur opent. O ja, het mooie van klassieke klinken… ze passen ook bij moderne interieurstijlen.