Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Telefonie

Hoe kan je de Apple Watch software-updates dramatisch versnellen?

Het downloaden van watchOS-software naar uw Apple Watch is een enorm langzaam proces. Het kan tussen een half uur tot een uur of langer duren om een watchOS-software-update naar uw pols te sturen. Omdat het zo’n trage ervaring is, probeer ik mijn horloge alleen te updaten als ik er zeker van ben dat ik het een paar uur niet ga gebruiken, net voordat ik op bed lig. De exacte hoeveelheid tijd die nodig is om het installatieprogramma naar uw pols te sturen, is afhankelijk van de grootte van de watchOS-software-update die u installeert, het model van uw Apple Watch (nieuwere modellen maken gebruik van betere processoren die veelvoorkomende handelingen uitvoeren), netwerkinterferentie en de veel factoren die de draadloze gegevensoverdracht beïnvloeden. Zou het niet geweldig zijn als er een manier was om het uiterst trage proces van het verzenden van de watchOS-installatiebestanden naar je Apple Watch drastisch te versnellen?

Over het versnellen van Apple Watch-updates

Ik zal je een geheim vertellen: door de Bluetooth-schakelaar naar de UIT-positie te schuiven in Instellingen → Bluetooth op je iPhone worden de WatchOS-software-updates drastisch versneld. Maar waarom versnelt het uitschakelen van Bluetooth het updateproces?  Omdat Apple Watch standaard zoveel mogelijk prioriteit geeft aan Bluetooth via Wi-Fi om zoveel mogelijk stroom te besparen. Hoewel Bluetooth minder stroom verbruikt dan wifi, is het protocol aanzienlijk trager in termen van gegevensoverdracht dan de meeste Wi-Fi-netwerkstandaarden. Als u Bluetooth op het juiste moment op uw gekoppelde iPhone uitschakelt, zal uw Apple Watch verbinding maken met uw iPhone via het snellere wifi-protocol. In tegenstelling tot andere Apple-apparaten, downloadt uw Apple Watch WatchOS-updates niet zelf. Het bijwerken van je horloge gebeurt via de begeleidende Watch-app op je gekoppelde iPhone. Uw telefoon downloadt de nieuwste watchOS-update en verzendt het installatieprogramma draadloos naar uw pols. Het verzenden van zoveel gegevens via Bluetooth is krankzinnig-watchOS-updates wegen doorgaans ergens tussen een paar honderd megabytes tot meer dan een gigabyte. Als u de zwakste schakel maakt (het installatieprogramma naar uw horloge stuurt) door Bluetooth tijdelijk uit te schakelen, wordt het bijwerken aanzienlijk langzamer. U moet Bluetooth echter op een bepaald moment uitschakelen tijdens het updateproces.

Hoe Apple Watch-updates kunnen worden versneld

Zoals ik al zei, Apple Watch-software-updates worden afgehandeld door de Watch-app op je gekoppelde iPhone. Het haalt onder andere automatisch de nieuwste watchOS-software op bij Apple-servers zodra deze beschikbaar komt om te downloaden.

De Watch-app stuurt vervolgens via de ether het gedownloade installatiebestand naar uw draagbare apparaat met pols. Het horloge neemt het vanaf daar, het uitpakken van het installatieprogramma en het toepassen van de update.

1) Zorg ervoor dat uw Apple Watch op de oplader staat, voor minstens 50% is opgeladen en zich op een paar centimeter van uw gekoppelde iPhone bevindt. Controleer nogmaals of wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld op zowel je telefoon als horloge.

2) Open de Watch-app op uw gekoppelde iPhone.

3) Tik op het tabblad Mijn horloge.

4) Tik op Algemeen.

5) Tik op Software-update.

TIP: als uw iPhone al de nieuwste watchOS-update op de achtergrond heeft gedownload, ziet u een rode badge op het pictogram van de Watch-app op uw startscherm en in de app.

TIP: schakel Bluetooth niet uit via het Control Center, want dat zal niet werken vanwege de grote veranderingen in hoe deze wissels werken in iOS 11.

11) Bluetooth is nu volledig uitgeschakeld op uw iPhone.

Gegevensoverdrachten en speciale Continuity-functies zoals AirDrop en Apple Watch-connectiviteit zullen niet langer werken. Dit is geen probleem: Apple Watch ondersteunt bepaalde functies via Wi-Fi-verbindingen, zelfs wanneer Bluetooth is uitgeschakeld.

Schakel over naar de Watch-app en ga naar het scherm Mijn horloge → Algemeen → Software-update.

12) Er verschijnt een bericht, waarin u wordt geadviseerd opnieuw verbinding te maken met uw horloge.

Tik op Annuleren om verder te gaan.

U ziet mogelijk ook een bericht met de melding “Verifiëren …”

Dit is om aan te geven dat de Watch-app de cryptografische handtekening van de gedownloade software verifieert om ervoor te zorgen dat de watchOS-update een legitiem stukje software is waaraan niet is geknoeid.

Met het watchOS-archief uitgepakt op uw horloge, start u de app Instellingen opnieuw en schakelt u Bluetooth opnieuw in. Vervolgens keert u terug naar het watchOS-installatiescherm in de Watch-app.

14) Tik op Installeren in de Watch-app.

Als u om uw toegangscode voor de iPhone of de toegangscode van Apple Watch wordt gevraagd, voert u deze in.

15) Wacht tot het voortgangswiel op je horloge verschijnt. Je iPhone is niet langer nodig voor de rest van het watchOS-updateproces, dus het is nu veilig om de Watch-app te sluiten.

Houd er rekening mee dat het enkele minuten tot een uur kan duren voordat de update op het horloge is geïnstalleerd, afhankelijk van uw exacte Apple Watch-model, de updategrootte en meer.

Ik weet dat het afsluiten van Bluetooth een goedkope truc is.

In feite weten veel mensen wat de correlatie is tussen de Bluetooth-doorvoer en de update-snelheid van watchOS. Maar, geloof me: zodra je deze eenvoudige truc uitprobeert, installeer je nooit Apple Watch-software-updates via Bluetooth opnieuw – en je kunt me daarover citeren.

13) Aangezien Bluetooth niet beschikbaar is, valt de Watch-app terug op uw Wi-Fi-thuisnetwerk, op voorwaarde dat zowel uw horloge als uw telefoon beschikken over Wi-Fi ingeschakeld in Instellingen en verbonden zijn met hetzelfde lokale netwerk.

De geschatte resterende tijd moet aanzienlijk dalen als een direct gevolg van het gebruik van het veel snellere wifi-protocol dan het trage, onbetrouwbare Bluetooth-netwerk. Apple dwingt Bluetooth af op het horloge omdat Wi-Fi-radio’s meer stroom verbruiken.

Wanneer een bericht met de melding “Voorbereiden …” boven aan het scherm verschijnt, is het watchOS-installatieprogramma met succes naar uw horloge verzonden. Apple Watch is nu bezig met het uitpakken van het installatieprogramma.

Wilt u nog leuke  Apple watch bandjes kopen? Ga dan naar de Watchbandjes-shop

Bezoek de website voor : meer informatie