Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Auto’s en Motoren

Je automatten schoonmaken: hoe doe je dat?

Je automatten hebben het best zwaar. Loop je je huis binnen, dan veeg je eerst je voeten af of doe je zelfs je schoenen uit. Maar stap je in de auto, dan komt al het vuil van onder je schoenzolen op je automatten terecht. Van zand en stof tot modder, regen, sneeuw en strooizout, je automatten ondergaan het allemaal. Wat doe je als je automatten stofzuigen niet meer genoeg is? Hoe krijg je ze schoon? En wat moet je doen als schoonmaken echt niet meer lukt?

Kun je automatten met water schoonmaken?

Voordat je met iets anders aan de gang gaat, kun je proberen je automatten met water en een borstel schoon te maken. Haal als eerste je automatten uit je auto, maak dan je borstel nat en begin met schrobben. Doe wel voorzichtig, want hardhandig werk kan je automatten beschadigen. Lukt het niet om met alleen water je automatten schoon te maken? Gebruik dan een milde allesreiniger.

Hoe maak je je automatten schoon?

Als alleen water niet genoeg is, kun je proberen je automatten schoon te maken met zuiveringszout. Dat doe je zo:

  • Haal je automatten uit de auto;

  • Verwijder het loszittende vuil met een stofzuiger;

  • Meng zuiveringszout met water en breng dit aan op een borstel;

  • Schrob je matten met een vloeiende beweging schoon;

  • Laat je automatten goed drogen voordat je ze in je auto teruglegt.

Wat als je je automatten niet schoon krijgt?

Als het je met geen mogelijkheid lukt om je automatten goed schoon te maken, kun je het beste nieuwe automatten kopen. We raden aan automatten op maat te bestellen, omdat die precies in je auto passen en niet zullen verschuiven. Koop je automatten bij een betrouwbare winkel zoals MijnAutomatten.nl, dan weet je zeker dat je automatten op maat van goede kwaliteit ontvangt. MijnAutomatten.nl levert binnen vijf tot acht werkdagen. Passen de automatten die je hebt besteld toch niet in je auto? Dan biedt MijnAutomatten een niet-goed-geld-terug-garantie. Binnenkort kun jij weer fris en fruitig de weg op!

https://www.mijnautomatten.nl/