Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Wijn

Tips bij het monteren van zonwering met zuignappen

Op een zonovergoten dag willen we de lichtstralen zo veel mogelijk behouden, zonder dat we daarbij smelten van de hitte. Goddank hoef je niet altijd een fortuin uit te geven om dat te bereiken. Er is namelijk een nieuwe innovatieve oplossing op de markt: zonwerende screens die je heel eenvoudig zelf met zuignappen aan je raam bevestigt. Hoe de montage precies in zijn werk gaat, leggen we je stap voor stap uit in dit artikel. Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van deze manier van koelen? Op de website van Sunwise vind je alle informatie: sunwise-screens.nl

Stap 1: Vliegende start

Screens met zuignappen worden altijd op maat gemaakt en dus zijn de juiste maten de sleutel tot een optimale werking. Meet daarom je raam nauwkeurig op en voer de maten in in de overzichtelijke bestelmodule. Geef daarnaast nog wat kenmerken en voorkeuren door zodat de mensen van het productieteam precies weten wat ze te doen staat. Met een beetje geluk wordt jouw bestelling binnen vijf werkdagen bezorgd en kun je aan de montage beginnen.

Stap 2: Glasheldere ondergrond

Wanneer je alle benodigdheden in huis hebt, is het eerst zaak dat alles grondig schoon wordt gemaakt. Een goed begin is immers het halve werk. Leg daarvoor de zuignappen in een kom met kokend water en maak het raam schoon door middel van de meegeleverde alcoholdoekjes. Haal vervolgens de zuignappen uit de kom met water en laat ze goed drogen. Het is belangrijk dat ze stof- en vetvrij blijven. 

Stap 3: Positioneren

Wanneer zowel het raam als de zuignappen brandschoon zijn, bepaal je zorgvuldig de juiste positie voor je screen. Steek om dat te doen de zuignappen door de gaten aan de buitenkant van het doek, draai daar de moeren er losjes op en plaats het doek op de gewenste plek. Druk vervolgens op de moeren zodat de zuignappen goed aangedrukt worden en stevig op het raam blijven zitten.

Stap 4: Perfecte afwerking

Hoewel je dacht bijna klaar te zijn – en dat ook bijna bent – draai je de moeren eerst weer los, verwijder je het doek en leg je deze onderdelen heel even aan de kant. Om de montage af te kunnen ronden, moeten namelijk eerst de kapjes op de zuignappen bevestigd worden. Wanneer je dat gedaan hebt, kan je het doek weer terugplaatsen en met de moeren vastzetten. Draai de moeren goed aan en vervolgens weer een halve slag terug om scheuren in de kapjes te voorkomen. En voilà, klaar is Kees! Jij zult deze zomer geen last meer hebben van hoge temperaturen in huis.

Het fijne van deze vorm van koelen is dat een sunscreen aan de buitenkant van het raam én ook aan de binnenkant van het raam geplaatst kan worden. Dat laatste kan bijvoorbeeld handig zijn bij een dakraam. Daarnaast liggen de kosten een stuk lager doordat er geen monteur nodig is. Ben jij al overtuigd?

https://sunwise-screens.nl/