Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom kiezen voor een Easee Home laadpaal?

Dit artikel gaat over de producten van Easee Home voor het thuis opladen van uw elektrische auto. Welke producten zijn dat? Die komen hier aan bod. Maar waarom is thuisladen eigenlijk een goed idee?

Waarom thuisladen?

Voor het opladen van de accu in uw elektrische auto (EV) kunt u gebruikmaken van openbare laadpalen of van de Easee Home laadpaal. Een snellader is ook een mogelijkheid. Als u op een parkeerplaats met een laadpaal uw auto enige tijd kan laten staan, dan kan dat een goede oplossing zijn. Maar een eigen laadpunt aan huis is om twee basisredenen interessanter.

Handiger

Een eigen laadpunt hoeft u niet te delen en staat dus altijd ter beschikking. U kunt uw EV opladen wanneer u dat het beste uitkomt, bijvoorbeeld ‘s nachts. In het laatste geval kunt u ‘s morgens weer met een opgeladen accu op pad.

Goedkoper

Volgens de organisatie Milieu Centraal is, als u zo’n 12.000 km/jaar rijdt en een middenklasse EV heeft, het thuisladen goedkoper dan het opladen bij openbare laadpalen.

Het productaanbod van Easee Home

Easee Home biedt de volgende producten aan:

  • thuislader
  • laadkabels
  • smartphone/tablet-app
  • equalizer

Thuislader

De thuislader is de eigenlijke oplader. Het is een apparaat dat u aan een muur kunt bevestigen of op een paal kunt monteren. De fabrikant noemt het een laadrobot, vanwege de grote intelligentie ervan. Het maximale laadvermogen is 22 kW. Het laden met een fase of drie fasen is beide mogelijk. Met drie fasen laadt een auto in minder tijd op. Mocht uw woning geen 3-fasige lichtnetaansluiting hebben, dan kunt u kiezen tussen het laden met een fase of uw lichtnetaansluiting laten aanpassen om met drie fasen te kunnen laden. Als uw auto het maximale laadvermogen niet nodig heeft, dan wordt dat automatisch teruggeschakeld.

Laadkabel

Om een EV op te laden, wordt een laadkabel tussen die EV en de thuislader gebruikt. Hoewel een kabel met een Type 1 connector voor het laden met een fase kan worden geleverd, is die niet zo bruikbaar in Nederland. De openbare laadpalen hebben namelijk een Type 2 aansluiting. Er kan ook een laadkabel worden geleverd met dat model aansluiting, waarmee het laden met 3 fasen mogelijk is. De kabel is geschikt voor een stroomsterkte tot 32 ampères.

Smartphone/tablet-app

Met de app op uw smartphone/tablet-app kunt u op elke willekeurige plek uw thuislader in de gaten houden en instellen. Onder meer biedt die app de volgende functies:

  • U kunt de laadstatus bekijken
  • U kunt het laden starten en stopzetten
  • U kunt het laadvermogen aanpassen
  • Laadsessies kunnen ermee worden gepland
  • De toegangscontrole kunt u ermee regelen
  • De laadkabel kan ermee worden vergrendeld

Equalizer

De equalizer zorgt voor wat load balancing wordt genoemd. Dat apparaat zorgt ervoor dat je elektriciteitsnet niet wordt overbelast. Dat laatste kan gebeuren, als er op een bepaald moment behalve de thuislader ook andere apparaten in uw huis veel stroom verbruiken.

Afsluiting

Als u meer wilt weten over Easee Home, bezoek dan de website van Accu Machine.

https://www.accu-machine.nl/easee-home-laadpaal-37kw-tot-22kw.html