Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Auto’s en Motoren

Looptijd van de leaseauto

Ben je van plan om een auto te leasen en wil je meer weten over de looptijd van het leasecontract? De looptijd van de leaseauto kun je in veel gevallen zelf bepalen. Bij goedkoop auto leasen is het zo dat je het best voor een langer contract kunt kiezen, omdat je een langer contract nu eenmaal betekent dat je goedkoper uit bent. Wil je de auto tussentijds inleveren? Dan is dat ook mogelijk, maar dan zul je het leasecontract moeten afkopen. Langer doorrijden en dus het contract verlengen is eveneens mogelijk. In het laatste geval kun je met de leasemaatschappij een nieuw contract afsluiten en eventueel een voor jou aantrekkelijk maandbedrag overeenkomen.

Waarom een auto leasen?

Een belangrijk voordeel van het leasen van een auto is dat je niet meer te maken hebt met onverwachte kosten. Een reparatie wordt meestal gedekt door de leasemaatschappij in kwestie. Je rijdt daarnaast voor een relatief scherpe prijs in een nieuwe auto. Er moet wat het laatste betreft wel een kanttekening worden gemaakt, want je bent aan het eind van de rit niet goedkoper uit dan wanneer je de auto zelf had gekocht. Wel kun je na afloop van het contract weer in een nieuwe auto stappen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de restwaarde van de auto. Veel mensen vinden dit soort zekerheden prettig en kiezen daarom voor een lease auto.

Een occasion leasen

Bij leasen denken de meeste mensen aan een nieuwe lease auto, maar je kunt ook een tweedehands auto leasen. Dit zijn dan geen auto’s van tien jaar oud, maar vrij jonge auto’s. Vaak slechts een paar jaar oud. Wanneer je zo’n auto gaat leasen rijd je in een uitstekend onderhouden auto, die nog vrij jong is. Zeker aan te raden als je goedkoop auto leasen wilt

Bezoek de website voor : meer informatie