Productverhalen.nl zegt genoeg
Image default
Bedrijven

Oh dennenboom….

Elk jaar is de kerstboom in Nederland een terugkerend begrip. Prachtige lichtjes erin, een piek erop en de woonkamer is weer klaar voor de kerstperiode. Of men nou een kleine kunstkerstboom heeft staan of een gigantische spar, elk jaar is het weer een feest. Wat wel nieuw is, is dat steeds meer mensen overstappen naar de kunstkerstboom. Of de reden hiervoor nou milieubewustzijn is of toch gemak, het zijn allemaal goede redenen om voor een nepexemplaar te gaan.

 

Waar maar weinig mensen bij stil staan is waar de kerstboom vandaan komt. De kerstboom is er al heel erg lang. Het begon allemaal bij bepaalde Germaanse stammen. Deze stammen kwamen erachter dat een kerstboom erg goed werkt als brandmateriaal. Zij besloten dan ook om de kerstbomen te verbranden om warmte te creëren in huis. Omdat de kerstbomen buiten nat werden moesten de bomen binnen worden gelegd om te zorgen dat ze droog werden. Alleen droge kerstbomen branden goed! De kerstbomen werden gebruikt als de kou echt niet meer te harden was. Hierdoor vond de verbranding vaak plaats rond de kerstperiode. Uiteindelijk werd de kerstboom het teken van dat de winter weer was aangekomen. De kerstboom werd toen niet meer verbrand, maar als sier in de woonkamer gezet.

 

Doordat de kerstboom een symbool voor de winter was geworden binnen deze stammen, werd dit langzaam verder verspreid in Europa. Uiteindelijk is toen ook een kerstboom het symbool van kerstmis geworden.

 

Wel is het veel makkelijker om aan een mooie spar voor in de woonkamer te komen. Een complete kerstboom kan overal gekocht worden. Zelfs met lichtjes en al. Er hoeft hierdoor weinig moeite gedaan te worden om aan de boom te komen. Hij is heel goed toegankelijk en het hoeft helemaal niet duur te zijn. Dus schaf je dit jaar een echte of een neppe aan? Wat je zeker weet is dat je woonkamer er echt mee in de kerstsfeer komt.

Bezoek de website voor : meer informatie